Japanilaiskuski voitti SM-rallin – Hyundain WRC-autoon siirtynyt Jari Huttunen jäi toiseksi: ”Ei mitään tietoa, miten hommat jatkuvat”

Julkaistu:

SM-ralli
Japanilaiskuski Takamoto Katsuta päihitti Jari Huttusen WRC-autoilla ajaneiden kuljettajien kaksintaistelussa Riihimäen SM-rallissa.
Ensimmäistä kertaa Hyundain WRC-autolla kilpaillut Jari Huttunen hävisi Riihimäki-rallissa 12 sekunnilla japanilaiselle Takamoto Katsutalle, joka ajoi Tommi Mäkisen johtaman tallin Toyotan Yaris WRC:llä. Kilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta.

– Kyllä siinä vähän koko ajan mietti, että meneekö ajaminen sellaiseksi väkisin tekemiseksi ja pystyykö tästä tänään nauttimaan, mutta kyllä siitä pystyi ja kokemus oli hieno, Huttunen sanoi tiedotteessa.

Marcus Grönholmin suojatti ei pystynyt paljastamaan jatkostaan juuri mitään. Monet odottavat Huttusen osallistuvan Hyundain WRC-autolla myös Suomen MM-ralliin elokuun alussa.

– Minulla ei ole tällä hetkellä mitään tietoa, miten nämä hommat jatkuvat vai jatkuvatko ollenkaan. Puhetta toki tuntuu riittävän, Huttunen tuumi.

Katsuta voitti Toyotan WRC-autolla yleiskilpailun myös edellisessä SM-osakilpailussa Itärallissa.

– Rallin alku oli aika hermostunut, koska en ollut varma vauhdistani. Olosuhteet olivat todella hankalia. Jarin kanssa oli hienoa ajaa kilpaa, mutta toki pitää muistaa, että olen ajanut yhden kisan WRC-autolla enemmän kuin hän, Katsuta kertoi Riihimäellä.
WRC-autoilla ajaneet kuljettajat eivät kilpailleet SM-pisteistä.

Sarjan pääluokassa (SM1) parhaaseen vauhtiin pääsi Juha Salo, joka oli edellisen kerran yltänyt suurimpaan pistepottiin syksyllä 2017.

– Pitkä kuiva kausi on nyt takana. Kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet tukea ja kannustaa vaikeinakin hetkinä. Keli oli mitä oli, mutta muuten kaikki toimi autoa, kartturia ja kuskia myöten. Oli tosi hauskaa ajaa, Salo kertoi tyytyväisenä.

SM1-luokassa toiseksi ylsi yllätysnimi Mikko Heikkilä, joka hävisi Salolle 20,2 sekuntia. Luokassa kolmanneksi sijoittui Teemu Asunmaa.

Tammikuussa Arctic Lapland -rallin voittanut Emil Lindholm keskeytti toiselle erikoiskokeelle.

– Tapahtui puhdas ajolinjavirhe. Ajoin nyppylän yli niin, että automme lensi tien vasempaan laitaan maapenkkaan, johon osuttuamme vasen etutukivarsi petti ja ralli päättyi osaltamme siihen, Lindholm kertoi.

SM-sarjan seuraava kilpailu, Pohjanmaa-ralli, ajetaan Seinäjoen ympäristössä 14.-15. kesäkuuta.

Riihimäki-ralli, yleiskilpailun kärkikolmikko: 1. Takamoto Katsuta 46.03,1, 2. Jari Huttunen +12,0, 3. Juha Salo +2.20,4

SM1-luokka: 1. Juha Salo 48.23,5, 2. Mikko Heikkilä +20,2, 3. Teemu Asunmaa +44,4

SM2-luokka: 1. Esa Ruotsalainen 51.39,4, 2. Ville Hautamäki +2,7, 3. Timo Mäenpää +41,5

SM3-luokka: 1. Joonas Lindroos 53.01,1, 2. Aleksi Röyhkiö +4,0, 3. Sami Pajari +6,4

SM4-luokka: 1. Sami Korvola 56.08,2, 2. Jani Seppälä +10,3, 3. Jani Lahtinen +13,3

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt