EK 13: Tänakilla turvallinen johtoasema Chilen MM-rallissa – Jari-Matti Latvala pyysi talliltaan anteeksi

Julkaistu:

ralli
Kalle Rovanperä kärjessä WRC2 Pro -luokassa.
Kolme erikoiskoetta erottaa Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänakin Chilen MM-rallin voitosta. Tänak oli rallin sunnuntaipäivän avanneella 12,5 kilometrin pätkällä kuudenneksi nopein. Tänakin ero toisena olevaan Citroenin ranskalaiseen Sebastien Ogieriin on turvallisesti 29,8 sekuntia.

– Suunnitelmana on tietenkin pysyä ykkösenä, mutta se ei ole helppoa, sillä tiedossa on sekoitus mutaista tietä ja sumua, Tänak kertoi MM-sarjan nettisivuilla.

– Totuus on, etten pysty ajamaan enää tämän lujempaa, Ogier puolestaan väitti ja sysäsi kaikki paineet Tänakille.

Toinen ranskalainen, Hyundailla ajava Sebastien Loeb on kolmantena vain 1,1 sekunnin päässä Ogierista. Palkintosijat näyttävät olevan sinetöidyt, sillä neljäntenä oleva Fordin brittipilotti Elfyn Evans on jäänyt Loebista jo 40 sekuntia.

Fordin Teemu Suninen on viidentenä ja Citroenin Esapekka Lappi kuudentena. Kaksikon ero Loebiin on yli kaksi ja puoli minuuttia.

Palkintokorokepaikassa vielä eilen kiinni olleen Toyotan Jari-Matti Latvalan kisa meni piloille lauantain päätöspätkällä, kun hänen autonsa vetoakseli meni rikki pienessä iskussa. Latvala pääsi kuitenkin jatkamaan rallia ja on nyt kokonaistilanteessa 13:s.

Latvala keskittää kaiken tarmonsa rallin viimeiselle erikoiskokeelle, jossa on tarjolla bonuspisteitä MM-tilanteeseen. Sunnuntain avauspätkällä Latvala osoitti nopeuttaan paahtamalla toiseksi.

– Halusin todella palkintopallisijan täältä, joten painoin menemään todella kovaa. Riskien ottaminen on tällaista. Olen pahoillani tiimilleni, Latvala kertoi.

Rallin neljäs suomalainen Kalle Rovanperä on noussut muiden ulosajojen myötä jo kokonaistilanteessa kahdeksanneksi. Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa Skodallaan. Toisena luokassa oleva Norjan Mads Östberg on 32,8 sekunnin päässä.

– Tiedän, että Mads on tulossa kovaa takaa, Rovanperä sanoi.

Chilessä ajetaan tänään vielä kolme erikoiskoetta. Rallin viimeinen pätkä, Power Stage käynnistyy Suomen aikaa kello 19.18.

Tilanne 13/16 erikoiskokeen jälkeen:

1) Ott Tänak Viro, Toyota 2.49.25,7
2) Sebastien Ogier Ranska, Citroen jäljessä –29,8 sekuntia
3) Sebastien Loeb Ranska, Hyundai –30,9
4) Elfyn Evans Britannia, Ford –1.11,1
5) Teemu Suninen/Marko Salminen Suomi, Ford –3.02,6
6) Esapekka Lappi/Janne Ferm Suomi, Citroen –3.16,4
7) Andreas Mikkelsen Norja, Hyundai –3.47,4
8) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Skoda –6.39,6
9) Mads Östberg Norja, Citroen –7.12,4
10) Kris Meeke Britannia, Toyota –7.16,2
...13) Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Suomi, Toyota –10.26,2.

Kilpailussa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt