Jari-Matti Latvalalle karmea takaisku Chilen MM-rallissa

Julkaistu:

Chilen MM-ralli
Suomalaiskuskin haave kauden ensimmäisestä palkintosijasta kaatui, kun vetoakseli meni rikki pienessä iskussa.
Toyotan Jari-Matti Latvalan tuskainen kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Chilen osakilpailussa. Tuurilainen joutui keskeyttämään lauantain viimeisellä erikoiskokeella. Suomalaiskuskin haave kauden ensimmäisestä palkintosijasta kaatui, kun vetoakseli meni rikki pienessä iskussa.

– Jari-Matti osui kiveen sumussa. Olosuhteet olivat hankalat. Se oli pieni virhe, joka rikkoi auton etuosaa vasemmalta. Se on tosi valitettava juttu, Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen sanoi WRC All Liven lähetyksessä.

Ennen keskeytystään Latvala oli kokonaistilanteessa kolmantena ja taisteli toisesta sijasta Citroenin Sebastien Ogieria ja Hyundain Sebastien Loebia vastaan.

Latvalan tallitoveri Ott Tänak johtaa Chilen rallia puolen minuutin erolla ennen Ogieria. Fordin Elfyn Evans on neljäntenä ennen tallikaveriaan Teemu Sunista ja Citroenin Esapekka Lappia. Suomalaiskuskit ovat jääneet kärjestä yli kolme minuuttia.

– On ollut tärkeää saada lisää kilometrejä alle. Olemme tehneet pieniä muutoksia autoon ja se tuntuu toimivan. Iltapäivä meni paljon paremmin kuin aamulla. Vauhti löytyy pikku hiljaa, Lappi totesi iltahuollossa.

Yksityistallin Skodalla ajava Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa 36,1 sekunnin erolla ennen Citroenin Mads Östbergia. Rovanperä on ollut Chilessä nopein R5-luokituksen autoista ja on yleiskilpailussa kahdeksannella sijalla.

Sunnuntaina Chilessä ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt