EK 10: Jari-Matti Latvala taistelee multimestareita vastaan Chilen MM-rallissa

Julkaistu:

ralli
Ott Tänak karkumatkalla Chilen MM-rallin johdossa.
Toyotan Jari-Matti Latvala piti hallussaan Chilen MM-rallin kolmatta sijaa, kun ajettuna oli kymmenen erikoiskoetta. Suomalaisen tallitoveri Ott Tänak on karkumatkalla kisan johdossa, mutta muista palkintosijoista käydään kovaa kamppailua.

Tänakin johtoasema kisan piikkipaikalla on 30,1 sekuntia ennen Citroenin Sebastien Ogieria. Latvala on jäänyt Ogierista 10,4 sekuntia. Suomalaisen takana neljäntenä vaanii toinen ranskalaismestari Sebastien Loeb 7,5 sekuntia Latvalaa perässä.

Latvalan menoa hidasti lauantaiaamun avauserikoiskokeella tallitoveri Kris Meeken ulosajo. Suomalainen pyysi aikahyvitystä tapahtumasta ja sai lopulta 12,5 sekunnin parannuksen aikaansa.

– Kris oli mennyt pätkän alussa nurin. Hän pääsi jatkamaan, mutta me saimme hänet nopeasti kiinni. Ajoimme hänen perässään seuraavat nelisen kilometriä. Kris ajoi hiljaa, koska rengas oli mennyt. En päässyt ohi, vaikka menin kuinka lähelle, koska kiviä satoi tuulilasiin, Latvala selitti.

– Miikka (kartanlukija Anttila) rauhoitteli vieressä ja sanoi, että kyllä me aikahyvitys tästä saadaan. Aloin jo hermostumaan, mutta sitten Kris huomasi antaa tietä. Jostain syystä hänen radioyhteytensä ei toiminut. Siinä meni aikaa melko paljon, Latvala jatkoi.

Tilanne 10/16 erikoiskokeen jälkeen:

1) Ott Tänak Viro, Toyota 2.02.46,7
2) Sebastien Ogier Ranska, Citroen jäljessä –30,1 sekuntia
3) Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Suomi, Toyota –40,5
4) Sebastien Loeb Ranska, Hyundai –48,0
5) Elfyn Evans Britannia, Ford –1.12,3
6) Teemu Suninen/Marko Salminen Suomi, Ford –2.47,1
7) Esapekka Lappi/Janne Ferm Suomi, Citroen –3.08,9
8) Andreas Mikkelsen Norja, Hyundai –3.28,0
9) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Skoda –5.41,6
10) Mads Östberg Norja, Citroen –6.15,7.

Lauantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt