”S**tanan m*lkut!” – Marcus ja Niclas Grönholmin tunteet ryöpsähtivät MM-varikolla

Julkaistu:

rallicross
Rallicrossin Barcelonan MM-osakilpailun finaalissa nähtiin draamaa.
Sanoja ei tarvittu, ilmeet kertoivat kaiken oleellisen. Kiukkua riitti.

Rallicrossin Barcelonan MM-osakilpailun finaalin päättymisestä oli kulunut noin vartti, kun neljänneksi kaasutellut Niclas Grönholm saapui isänsä Marcus ”Bosse” Grönholmin johtaman GRX-tallin motorhome-tiloihin. Naamasta näki heti, että 22-vuotias inkoolainen oli pahasti pettynyt.

Eikä ihme, sillä ajallisesti Grönholm oli kisan toiseksi nopein kuski. Useampien varikolla olleiden asiantuntijoiden mukaan Grönholm olisi saattanut taistella jopa kisan voitosta, ellei kisassa lopulta viimeiseksi jäänyt ja selvästi heikointa vauhtia pitänyt Janis Baumanis olisi hidastanut hänen menoaan.

– Saatanan mulkut! Tuntuu, että koko niiden suku (Baumanikset) tekee tahallaan tällaista kiusaa. Aivan kuin niillä olisi jotain meitä ja ylipäätään koko muuta rallicrossperhettä vastaan, Niclas Grönholm puhisi tiukkaan sävyyn.

Hyundailla tällä kaudella vahvaan kyytiin yltänyt Grönholm lähti finaaliin kolmannesta ruudusta, mutta putosi ensimmäisessä mutkassa neljänneksi. Pian tämän jälkeen Grönholm kurvasi lisälenkille (jokaisen kuskin ajettava yksi jokerikierros startin aikana), jotta sai tilaa hyvien kierrosaikojen tekemiselle. Näin myös tapahtui. Grönholm venyi huippuvauhtiin, mutta ero kärkeen alkoi kierrosten edetessä kasvaa, koska etanavauhtinen Baumanis ei mennyt omalle jokerikierrokselleen.

Latvialaiskuskin ratkaisua kummasteltiin tallissa jos toisessa, koska viivyttelystä ei ollut hänelle mitään hyötyä ja samaan aikaan se vei yhdeltä kuskilta mahdollisuuden taistella kisan voitosta, Grönholmilta siis. Kisan aikana Baumaniksen radiomiehenä toimi hänen isänsä Andris. Baumanisten ja Grönholmien välillä oli räiskynyt kisatapahtumien johdosta jo MM-sarjan avanneessa Abu Dhabin kisassa.

– Miksi ne tekevät tällaista? Kilvanajon pitäisi olla reilua ja rehtiä. Eiväthän Baumanikset voittaneet mitään hidastelullaan, Bosse Grönholm sanoi.

Heti kisan jälkeen Grönholm kävesi Baumaniksen tallipilttuun luo vihaisena. Grönholm osoitti sormella Janis ja Andris Baumanista, pyöritteli sen jälkeen voimakkaasti päätään ja päästi muutaman ärräpään suustaan.

– Halusin osoittaa heille, että mitä mieltä olin heidän ratkaisustaan. Uskon, että viestini meni väkevästi perille, rallin kaksinkertainen maailmanmestari selvitti.

Kytkinongelmista kisaviikonlopun aikana kärsinyt Grönholm ajoi parhaan vetonsa finaalissa, jonka voitti kestosuosikki Timmy Hansen ennen veljeään Kevin Hansenia. Andreas Bakkerud oli kolmas.

– Jos en olisi jäänyt Baumaniksen taakse, kaikki olisi ollut mahdollista. Oli hyvä fiilis päällä. Nyt ei ole, Grönholm tiivisti tunteensa.