Jari-Matti Latvala nousi palkintopallitaisteluun Argentiinassa – ”Tämä on myös kestävyyskisa”

Julkaistu:

Ralli
Toyotan Jari-Matti Latvala ajoi väkevästi Argentiinan MM-rallissa lauantaina.
Perjantai-illan päätöserikoiskokeen ongelmien jälkeen Jari-Matti Latvala kohenteli asemiaan kuudenneksi. Eroa kisaa johtavaan Hyundain Thierry Neuvilleen on jo liki puolitoista minuuttia, mutta kolmas sija on 25 sekunnin päässä.

– Fiilis on hyvä. Olin viime vuonna vain kolmospätkälle asti tässä kisassa mukana. En ole ajanut tämän päivän pätkiä kahteen vuoteen. Sen lisäksi siellä on uusia osuuksia, jotka pojat ajoivat viime vuonna. Pikkuisen annoin tasoitusta, joten tyytyväinen voi olla.

– Iltapäivällä erikoiskokeet olivat kokonaan kuivia. Siellä oli kuitenkin paljon uria, koska samat pätkät ajettiin kahteen kertaan. Ei voinut olla liian aggressiivinen. Pitoa oli enemmän ja sitä kautta jarrutukset onnistuivat paremmin.


Sunnuntaina Argentiinassa ajetaan vain kolme erikoiskoetta. Haaste on kuitenkin suuri, sillä ikoninen El Condorin pätkä ajetaan kahteen kertaan. Myös 20 kilometrin mittaisella Mina Claveron erikoiskokeella voi sattua ja tapahtua.

– Niin kuin on nähty, niin tapahtumia riittää. Tilanteet voivat muuttua nopeasti. Koko ajan pitää vaan ajaa mahdollisimman kovaa ja pitää mielessä, että tämä on myös kestävyyskisa. Palkinnot jaetaan vasta maalissa, Latvala korosti.

Tänak keskeytti, Neuvillellä iso johto

Tommi Mäkisen johtama Toyota kärsi karmean takaiskun lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun kisan voitosta kamppaillut Ott Tänak joutui keskeyttämään. Virolaisen epäonnen myötä Hyundain Thierry Neuville johtaa kisaa 45 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Andreas Mikkelsenia.

Toyotan Kris Meeke on kolmantena, mutta lauantaiaamuna ohjaustehostinvian vuoksi aikaa menettänyt Citroenin Sebastien Ogier on noussut vain 2,8 sekunnin päähän. Hyundain Dani Sordo on viidentenä ennen Latvalaa ja Fordin Teemu Sunista.

– Vauhtia saisi tietysti olla vähän lisää. Auto on kuitenkin perillä ja se on pääasia. Katsotaan, mihin huomenna pystytään. Pisteitä pitäisi saada, Suninen virkkoi.

Argentiinan rallin tilanne

Rallin MM-sarjan 5/14 kilpailu, Argentiinan ralli:

Kärjen tilanne 15/18 erikoiskokeen jälkeen: 1) Thierry Neuville Belgia, Hyundai 2.37.23,6, 2) Andreas Mikkelsen Norja, Hyundai jäljessä 45,7 sekuntia, 3) Kris Meeke Britannia, Toyota –1.03,2, 4) Sebastien Ogier Ranska, Citroen –1.06,0, 5) Dani Sordo Espanja, Hyundai –1.12,0, 6) Jari-Matti Latvala/Miikka Latvala Suomi, Toyota –1.28,3, 7) Teemu Suninen/Marko Salminen Suomi, Ford –3.48,4.

Ralli päättyy sunnuntaina kolmeen erikoiskokeeseen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt