Lappi ja Latvala rämpivät Korsikan MM-rallissa: ”Olihan se melkoista seikkailua”

Julkaistu:

MM-ralli
Jari-Matti Latvala otti töpeksinnän omaan piikkiinsä.
Suomalaisittain vaisu Korsikan MM-ralli sai jatkoa myös lauantaina. Toyotan Jari-Matti Latvala kärsi jälleen rengasrikon ja Citroenin Esapekka Lappi tuskaili autonsa säätöjen kanssa.

Vain Fordin Teemu Suninen pystyi ajamaan omalla tasollaan. Jokelalainen lähtee kisan päätöspäivään viidenneltä sijalta.

– Pieniä murheita meillä oli päivän mittaa, mutta niihin pystyttiin sopeutumaan. Ajettiin ihan hyviä pätkäaikoja ja tuotiin auto maaliin. Se on tärkeintä, Suninen sanoi.

– Tiesin, että olen saanut ajoa kohdilleen asvaltilla. Tämä olisi erittäin hyvä tulos minulle. Korsika on kuitenkin minulle ennakkoon kaikkein vaikein ralli. Vielä riittää opiskeltavaa likaisella asvaltilla.

Latvala myönsi virheensä

Lappi lähti kovin odotuksin Korsikan saarelle, mutta kilpailusta on tullut melkoista taaperrusta. Pieksämäkeläinen on ennen sunnuntain kahta viimeistä erikoiskoetta seitsemäntenä.

– Päivä on ohi, ja täällä ollaan, joten nyt voi jo hymyillä. Olihan se melkoista seikkailua. Odotin, että olisimme olleet nopeampia. Muutimme autoa aika paljon, mutta ei se silti meinaa ruveta kääntymään, Lappi ihmetteli.

Jo perjantain rengasrikkoon mahdollisuutensa menettänyt Latvala töpeksi myös lauantaina iltapäivän lenkillä. Tuurilainen otti syyn omille hartioilleen.

– Ihan se oli oma virhe. Leikkasin asvaltin reunasta, mutta se oli kuitenkin niin terävä, että rengas meni rikki. Yritin ajaa aggressiivisemmin ja käyttää koko tien hyväksi. En ole oikein millään päässyt kärjen vauhtiin. Sitä yritin hakea, mutta sekin kostautui, Latvala kuittasi.

Hyundain Neuville kiinni voitossa

Korsikan rallin voittoon tarrasi kiinni lauantain viimeisellä erikoiskokeella Hyundain Thierry Neuville, joka johtaa kilpailua 4,5 sekunnin erolla ennen Fordin Elfyn Evansia.

Kolmanneksi on noussut Lapin tavoin Citroenin säätöjen kanssa tuskastellut Sebastien Ogier.

Toyotan Ott Tänak johti rallia lauantain toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti, mutta rengasrikko tiputti virolaisen kuudenneksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt