Onko tässä Norjan Kalle Rovanperä? Oliver Solberg tykitti pohja-aikoja mestari-isältä tutulla automerkillä: ”Tunteellista”

Julkaistu:

ralli
Petter Solbergin Oliver-pojan maine kasvaa.
Rallin maailmanmestarin Petter Solbergin 17-vuotias Oliver-poika debytoi menestyksekkäästi Yhdysvaltain ralliränneissä. Hän ajoi 100 Acre Wood -rallissa toiseksi.

Autosportin mukaan Oliver Solberg ajoi kisassa ensimmäisen sorarallinsa nelivetoisella autolla. Kilpailussa oli yhteensä 16 erikoiskoetta ja Solberg kaasutteli kuudella pikataipaleella pohja-ajan.

Norjalaisen Solbergin ajokkina oli Subaru WRX STI. Auto oli samanlaisissa väreissä kuin Petter Solbergin mestaruusauto vuodelta 2003.

Petter Solberg voitti rallin maailmanmestaruuden nimenomaan Subarulla. Tallitoverinaan hänellä oli tuolloin Tommi Mäkinen, joka toimii nykyisin Toyotan rallitallin pomona.
Oliver Solberg hävisi voittoon ajaneelle Barry McKennalle lopulta 6,8 sekuntia. McKenna porhalsi kisassa Ford Fiesta R5 -autolla.

Solberg oli innoissaan rallin jälkeen.

– Tämä on ollut fantastista. Ennen kisan alkua oli niin monta asiaa, jotka olivat minulle uusia. Sikäli tämä tulos tekee minut todella onnelliseksi, Solberg sanoi.

Nuorempi Solberg näki kokemuksessaan myös nostalgiaa.

– Oli aika tunteellista ajaa näissä auton väreissä. Nimi Subaru merkitsee niin paljon perheellemme, joten uuden tarinan kirjoittaminen Solbergeille ja Subarulle on todella siistiä.
Myös isä-Solberg on tunteikkaalla päällä.

– Toinen sija kypsän, järkevän ja nopean ajon jälkeen on uskomatonta. Tämä tarina vain jatkuu, urallaan myös kaksi rallicrossin maailmanmestaruutta voittanut Petter Solberg hykerteli.

Isänsä tapaan Oliver on ajanut myös rallicrossia.

Oliver ponnistaa melkoisesta moottoriurheilusuvusta. Hänen Pernilla-äitinsä on myös ajanut rallia. Lisäksi Oliverin isoisä Per-Inge Walfridsson kilpaili aikoinaan kansainvälisissä ralleissa. Oliverin Henning-setä oli myös vuosien ajan tuttu näky MM-sarjan kilpailuissa.


Yksi Petter Solbergin kilpakumppaneista MM-rallipoluilla oli aikoinaan Harri Rovanperä, jonka Kalle-poika nousi ralliväen tietoisuuteen raketin lailla muutama vuosi sitten.


Nykyisin Kalle Rovanperä, 18, ajaa Skodan tehdastallin leivissä MM-sarjan WRC2 Pro -luokassa. Lahjakkaan Rovanperän siirtymistä rallin pääluokka WRC:hen on odotettu rallipiireissä vesi kielellä.

Aika näyttää, kohtaavatko Rovanperän ja Solbergin pojat tulevaisuudessa MM-rallipoluilla.