Kimi Räikkösen rallihaaste Juha Kankkuselle siirtyy F1-kiireiden takia – Kankkunen silti mukana Suomen MM-rallissa!

Juha Kankkuselle mieluisa 60-vuotislahja.

Juha Kankkunen (oik.) ajaa Harjun erikoiskokeet Suomen MM-rallissa. Poika Niko (vas.) lukee nuotteja.

5.3.2019 13:40

Alfa Romeon F1-autoa ajava Kimi Räikkönen haastoi Juha Kankkusen ralliin viime vuonna. Tarkoitus oli ajaa mies miestä vastaan muutama kilpailu tänä vuonna.

– Räikkönen haastoi minut kisaan: meillä oli ideana ajaa ainakin Suomen MM-ralli Jyväskylän maisemissa. Sitten Kimi menikin jatkamaan formuloissa. Tuo Räikkösen haaste on edelleen voimassa, mutta pitää katsoa kauanko Kimi vielä ajaa formula ykkösiä, Kankkunen miettii.

Kankkunen nauraa samaan hengenvetoon, että jos Kimi ajaa vielä muutaman vuoden, hän on pian liian vanha vastaamaan Alfa-kuskin haasteeseen.

– Kimi on loistava kuski ja pärjää aivan varmasti tällä kaudella, Kankkunen uskoo.

Koska Räikkösen rallihaaste ei toteutunut tämän F1-kiireiden vuoksi, Kankkusen Kuusamossa pyörittämän ajokoulun työntekijät ja erityisesti maailmanmestarin hyvä ystävä, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ovat järjestäneet Kankkuselle varsinaisen yllätyksen.

Kankkuselle tuli kyynel silmään, kun hän sai etukäteen tietää kavereidensa järjestämästä 60-vuotislahjasta: hän ajaa Neste-rallissa elokuun alussa torstain ja perjantain Harjun erikoiskokeen. Kankkusen kartturina toimii hänen Niko-poikansa. Mäkinen antaa Kankkusen ajettavaksi Toyota Yaris WRC -auton.

Kankkunen täyttää 60 ikävuotta 2. huhtikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?