Kärkipaikka vaihtui Ruotsin MM-rallissa – suomalaiskuskeilla kaksoisjohto! - Ralli - Ilta-Sanomat

Kärkipaikka vaihtui Ruotsin MM-rallissa – suomalaiskuskeilla kaksoisjohto!

Jari-Matti Latvala siirtyi kärkipaikalle Ruotsin rallissa.

Jari-Matti Latvala siirtyi kärkipaikalle Ruotsin rallissa.

Julkaistu: 15.2.2019 15:36

Jari-Matti Latvala nousi johtoon Ruotsin MM-rallissa viidennen erikoiskokeen jälkeen.

Toistamiseen ajettu Hof-Finnskogin erikoiskoe oli jo varsin huonossa kunnossa. Soraa oli tullut paljon esiin, ja lähtöpaikkojen merkitys kasvoi.

Jari-Matti Latvala lähti erikoiskokeelle kuudentena kuljettajana ja hävisi lopulta vain Elfyn Evansille, joka starttasi pätkälle 11:ntenä kuskina. Evans ajoi M-Sportin Fordilla 3,7 sekunnin pohja-ajan.

– Tämä oli mielenkiintoinen pätkä. Oli paljon soraa ja loskaa. Ei ollut maksimaalinen hyökkäys päällä, mutta tuli ihan puhtaasti, Latvala sanoi MM-sarjan livelähetyksessä.

Suomalaiskuskeilla on nyt kaksoisjohto. Kisan kärkeen noussut Latvala on 1,8 sekuntia toisena olevaa Teemu Sunista edellä. Kärkipaikalta kolmanneksi pudonnut Ott Tänak on 3,7 sekunnin päässä Latvalasta.

– Hyvä aika, mutta tosi vaikeat olot, Suninen tuumi EK 5:n maalissa.

Esapekka Lappi oli erikoiskokeen kolmannessa väliajassa ihan Latvalan vauhdissa, mutta hävisi lopulta yli puoli minuuttia ja tipahti kuudennelta sijalta yhdeksänneksi.

– Pyörimme tiellä ja auto melkein kaatui, Lappi kertoi.

MM-johdossa oleva Sebastien Ogier kärsi selvästi siitä, että joutui ajamaan ensimmäisenä. Ranskalainen putosi viidenneltä sijalta seitsemänneksi.

– Ei ole enää hauskaa. Oli paljon soraa ja loskaa. Tosi vaikeaa, Ogier sanoi.

Neljäntenä ollut Thierry Neuville teki kaksi selvää virhettä, menetti aikaa ja tipahti kuudenneksi. Hänen tallikaverinsa Andreas Mikkelsen nousi neljänneksi ja Kris Meeke viidenneksi.

Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. EK 6 alkaa kello 16.17.

Tuoreimmat osastosta