Rallilegendan 17-vuotias poika seuraa Kalle Rovanperän jälkiä – voitti jälleen - Ralli - Ilta-Sanomat

Rallilegendan 17-vuotias poika seuraa Kalle Rovanperän jälkiä – voitti jälleen

Oliver Solberg (vas.) oli ehtinyt täyttää juuri kaksi vuotta, kun Petter-isä voitti rallin maailmanmestaruuden 2003.

Julkaistu: 11.2.2019 22:57

Petter Solbergin poika Oliver Solberg seuraa Kalle Rovanperän jälkiä Latvian rallisarjassa.

Oliver Solberg kilpailee tällä kaudella isänsä Petter Solbergin hankkimalla uudella Volkswagen Polo GTI R5:llä.

Norjalaiskuljettaja on vasta 17-vuotias, joten hän toimii samalla tavalla kuin Kalle Rovanperä aiemmin ja kilpailee Latvian rallisarjassa, jonka kilpailuihin voi osallistua jo 15-vuotiaana ja ilman ajokorttia.

Oliver Solbergin kausi Latvian sarjassa on alkanut erinomaisesti. Hän voitti tammikuussa Aluksne-rallin. Viime viikonloppuna Solberg ajoi voittoon myös Sarma-rallissa, jossa ykkössija tuli lähes puolentoista minuutin erolla virolaiseen Georg Grossiin, jolla autona oli Ford Fiesta WRC.

Kalle Rovanperä voitti Aluksne- ja Sarma-rallit vuosina 2016 ja 2017 ennen siirtymistään MM-ralleihin.

Solberg on nyt ajanut kaksi rallia nelivetoisella autolla ja voittanut ne molemmat brittikartturi Aaron Johnstonin kanssa.

Viime ja toissa kaudella Solberg ajoi Latvian rallisarjan kisoja etuvetoisella Peugeot 208 R2:lla. Hän sijoittui molempina vuosina luokkansa kokonaispisteissä toiseksi. Ensimmäisen rallinsa hän ajoi kaksi vuotta sitten Latviassa 15-vuotiaana.

Solbergilla on sama pitkän tähtäimen tavoite kuin Kalle Rovanperällä: maailmanmestaruus rallissa. Norjassa ja Ruotsissa hän on menestynyt erittäin hyvin myös rallicrossissa ja crosskartissa. Viime vuonna Solberg voitti jo rallicrossissa Pohjoismaiden mestaruuden.

Viime viikolla Norjassa tuli elokuvateattereihin jo dokumenttifilmi Oliver Solbergin tähänastisesta urasta.

Vuonna 2003 rallissa MM-tittelin voittanut Petter Solberg osallistuu loppuviikolla Ruotsin rallissa jälleen historic-luokan kisaan takavetoisella Ford Escortilla. Kartturina on hänen vaimonsa Pernilla Walfridsson-Solberg.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?