Tallipomo kommentoi Bottaksen rallidebyyttiä Lapissa: ”Yksi insinöörien havaitsema ero oli ajotyylissä”

Julkaistu:

Ralli
Valtteri Bottas kaasutteli Arctic Lapland -rallissa viidenneksi.
Formulatähti Valtteri Bottas kaasutteli viikonloppuna ensimmäisen rallinsa ja sijoittui Arctic Lapland -rallin lumilla lopulta viidenneksi.

Käteen jäi myös yksi erikoiskoevoitto. M-Sport Ford -tallin Fiesta WRC -ajokkia käskyttänyt Bottas selvisi tallipomo Rich Millenerin mukaan oikeinkin mallikkaasti debyytistään.

– Tallissa oltiin hyvin vaikuttuneita hänen ajamisestaan. Hän selvisi hyvin. Ensimmäistä kertaa rallissa, ensimmäistä kertaa WRC-autolla, yhteistyössä sinulle tuntemattoman tallin ja kartanlukijan (Timo Rautiainen) kanssa, joten viides sija 30 asteen pakkasessa ei ole huono tulos, Millener sanoi Autosportille.

– Vauhti ei ollut ongelma, kuten odotettavissa onkin F1-kuljettajalta. Mutta eritoten tekniikka oli todella hyvää puiden välissä – hän näytti todellakin nauttivan ajamisesta.

Eroa ammattimiehiin toki oli.

– Yksi insinöörien havaitsema ero oli ajotyylissä. Hän ei mennyt täysillä koko ajan. Kun WRC:n jätkät saavat pitoa, he painavat täysillä. F1-autossa joudut koko ajan hakemaan pitoa, joten et aina mene heti tappiin asti, Millener mietiskeli.

M-Sport toivottaa Bottaksen takaisin, ihan milloin vain.

– Olisi hauska nähdä hänet taas autossamme, se tekee hyvää lajille ja on mielenkiintoista nähdä. Jos vain mahdollista, ottaisimme mieluusti hänet testiin Britanniaan. Hänen kalenterinsa on vain niin, niin täynnä.
M-Sportin tehdaskuski Teemu Suninen vietti viikonlopun rallin MM-avauksessa Monte Carlossa, mutta ehti seurailla Bottaksen suorituksia pohjoisessa. Suninenkin vaikuttui.

– Sanoisin, että hän teki erinomaista työtä. Hän ei ollut nopein, mutta sitä ei voinut odottaakaan. Toivoin ennen rallia hänen pystyvän ek-pohja-aikaan ja sen hän teki, joten hän voi olla tyytyväinen, Suninen kommentoi Autosportille.

– Ja hyvä ettei tehnyt virheitä tai jämähtänyt lumipenkkaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt