Ralli

Tätä ei olisi uskonut – Marcus ”Bosse” Grönholm palaa MM-ralliteille

Julkaistu:

ralli
Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari ajaa Ruotsin MM-rallin Tommi Mäkisen Toyota-tallin autolla.
Vuonna 2007 Marcus ”Bosse” Grönholm ilmoitti, että hänen ralliuransa on ohi. Kaksinkertainen maailmanmestari sanoi keskittyvänsä Inkooseen rakennuttamansa kauppakeskuksen talonmiehen tehtäviin. Kukaan rallin sisäpiireissä ei uskonut päätöksen pitävän.

Nyt, vajaat 12 vuotta myöhemmin, Grönholm tiedottaa palaavansa MM-sarjaan vielä kerran. Hän ajaa helmikuisen Ruotsin MM-rallin Tommi Mäkisen johtaman Toytota-tallin WRC-autolla. Näiden vuosien välissä Grönholm ehti jo ajaa joitakin MM-ralleja, ja nyt hän myöntääkin avoimesti olevansa tavallaan kilpailuviettinsä vanki.

– Ei auta mikään. On mahtavaa päästä taas kilpailemaan. Se vietti vaan on siellä, ei sitä näemmä pääse liikaa karkuun, Grönholm kommentoi IS:lle.

– Tämä on itselleni 50-vuotislahja jälkikäteen, viime vuonna pyöreitä vuosia täyttänyt inkoolainen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Grönholm kertoo, että Ruotsin MM-rallista hänellä on takavuosilta monia unohtumattomia muistoja. Bosse voitti siellä ensimmäisen MM-rallinsakin vuonna 2000, ja kaikkiaan viidesti.

– Tämä on kertaluonteinen juttu. Eräänlainen show tavallaan, ei sen kummempaa, Bosse totesi tuttuun vaatimattomaan tyyliinsä.

Kartanlukijaksi istuu tuttu mies ralliuran ajalta eli Timo Rautiainen. Nykyisin kansainvälisen autoliiton FIA:n rallin WRC-komission varapuheenjohtajana toimiva Rautiainen hakee tuntumaa nuotinlukuun Arctic Lapland Rallyssa F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kartturina.

Tärkeänä tekijänä Ruotsin ralliin osallistumisessa on se, että Grönholm saa alleen Yaris WRC:n. Huippuautolla osallistuminen kutkuttaa entistä mestaria.

– Toyotalla rallin ajaminen on tietysti kova juttu. Todella suuri kiitos kuuluu Mäkisen Tommille, joka suostui ideaani. Eikä minun tarvinnut sillä tavoin edes kovasti painostaa, Grönholm kiittelee entistä kovaa kilpakumppaniaan.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt