Ralli

Suomalaiskuskin pomo lyö kovat paineet niskaan ennen rallin MM-kauden alkua: ”Täytyy voittaa mestaruus”

Julkaistu:

Ralli
Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar ei kainostele.
Rallin MM-sarjassa kilpailevalle Citroen-tallille kelpaa ensi kaudella vain maailmanmestaruus. Näin linjaa ranskalaistallin päällikkö Pierre Budar Autosport-lehdelle.

Citroen on satsannut rajusti ensi kauteen. Se pestasi kuljettajikseen ranskalaisvirtuoosi Sebastien Ogierin ja houkutteli Esapekka Lapin suojiinsa Toyotalta.

Citroen ei ole voittanut kuljettajien tai tallien maailmanmestaruustitteliä sitten vuoden 2012 ja ranskalaistähti Sebastien Loebin loiston päivien. Nyt Citroenilla on ilmiselvästi kovat paineet onnistua, eikä Budar peittele ranskalaismerkille ladattuja odotuksia.

– Meidän täytyy voittaa. Sen takia tietenkin olemme MM-sarjassa, hän sanoi Autosportille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aloitamme kauden tällä tavoitteella, ja tällä kuljettajakokoonpanolla meillä on erittäin hyvä syy ajatella näin, Budar latasi.

Budarin mielestä on tärkeää, että Fordeja ajattavasta M-Sport-tallista siirtynyt Ogier ja Toyotalta saapunut Lappi tuottavat Citroenille tuoreita näkökulmia.

Budar kokeekin Ogierin ja Lapin tuovan entisistä autoistaan arvokasta vertailupohjaa. Tämä auttaa Citroenin WRC-ajokin kehitystyössä.


Kuusinkertainen maailmanmestari Ogier on julkisuudessa vakuuttanut, että hänen ensivaikutelmansa Citroenin nykyisestä autosta on ollut hyvä.

– Jokainen kilometri uudella autolla on ollut erittäin tärkeä. Yritämme analysoida, mikä autossa on väärin ja mitä haluaisimme siinä parantaa, Ogier selvitti.

– Sekä Esapekka että minä olemme tuoneet esille osa-alueita, joilla haluaisimme työskennellä tehdäksemme autosta entistä vahvemman. Se on jännittävää, ja tallille on mielenkiintoista, että voimme vertailla autoa Toyotaan ja Fordiin, Ogier jatkoi.

Rallin MM-kausi alkaa maineikkaalla Monte Carlon kilpailulla tammikuun lopulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt