Marcus Grönholm ja Sebastien Loeb latasivat täyslaidallisen MM-sarjan järjestäjille – ”Kukaan ei tiedä, että jatkan ajamista”

Tähtikuljettajat ovat närkästyneet rallicrossin MM-sarjaan.

Marcus Grönholm ja Sebastien Loeb suivaantuivat.

Marcus Grönholm, Sebastien Loeb ja Petter Solberg ovat turhautuneet rallicrossin MM-sarjan promoottorin toimiin – tai oikeastaan niiden puutteeseen.

Rallicrossin MM-sarjan suosio oli vielä jokin aika sitten vahvassa nousukiidossa, mutta sittemmin eteen on tullut ongelmia. Autonvalmistajista Audi ja Peugeot päättivät vetäytyä sarjasta. Taustalla velloo etenkin keskustelu sarjan siirtymisestä sähköautoihin.

Runsas vuosi sitten vallalla oli käsitys, jonka mukaan sarjassa siirryttäisiin sähköautoihin jo kaudella 2020. Nyt tilanne on muuttunut, ja tällä hetkellä on epävarmaa, koska sarja mahdollisesti vaihtaa sähköautoihin.

Myös MM-sarjan kilpailukalenteri on aiheuttanut hämmennystä.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Grönholm pyörittää yksityistallia rallicrossin MM-sarjassa. Tallin kuljettajana on ajanut Grönholmin Niclas-poika.

– Kaikki näytti erittäin hyvältä muutama kuukausi sitten. Mutta nyt? En tiedä, mitä sanoa. Ei näytä kovin hyvältä. Promoottori IMG:n pitää kuunnella, mutta ehkä nyt on jo liian myöhäistä, Grönholm sanoi Autosport-lehden mukaan.

Myös MM-sarjan ensi kauden kilpailukalenteri on aiheuttanut hämmennystä. Kilpailuohjelmaan on merkitty 11 osakilpailua.

– Nyt kisakalenterissa on reissu Abu Dhabiin, Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja Etelä-Afrikkaan. Hei, älkää viitsikö, Grönholm jyrähti.

– Pyysimme kisakalenteriin kymmentä kilpailua ilman turhaa matkustelua. Nyt meillä on 11 kilpailua ja useat niistä ovat pitkän matkan päässä. Meidän täytyy yrittää tehdä oikea korjausliike, mutta käytettävissä on vain vähän aikaa. Tarvitsemme vastauksia, IMG:n täytyy tehdä....jotain, suomalaistähti vaati.

Petter Solberg purnaa rallicrossin MM-sarjan tilasta.

Sekä rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb että rallin vuoden 2003 maailmanmestari Solberg ovat kilpailleet rallicrossin MM-sarjassa viime vuosina. Molemmat ovat harmissaan rallicrossin MM-sarjan tilasta.

– Viime vuonna MM-sarjan potentiaali oli massiivinen. Siitä oli tulossa isompi kuin sähköformuloiden Formula E -sarjasta. Joka puolelta oli tulossa autovalmistajia mukaan sarjaamme. Ratojen ylläpitäjät ympäri maailman halusivat meidän tulevan ajamaan radoilleen. Myös fanit halusivat meidät. Mitä tapahtui?, Solberg kyseli Autosportissa.

– Haluamme vastauksia näihin kysymyksiin, muttemme ole kuulleet mitään, norjalaistähti vaikeroi.

Loeb yrittää saada varmistettua tallilleen Peugeot’n ajokkeja ensi kaudeksi rallicrossin MM-sarjaan. Tehtävä on vaikeutunut, sillä MM-sarjan suunta vaikuttaa epäselvältä.

– Peugeot’n tehdastalli vetäytyi MM-sarjasta, koska päätöstä sähköön siirtymisestä ei tullut. Se oli iso ongelma heille ja nyt se on sellainen minulle, Loeb tuskaili.

Suurmestari Sebastien Loeb otti väkevästi kantaa rallicrossin MM-sarjan kehittämiseen.

Loebin mielestä rallicross on näyttävä laji ja melko halpaa muihin autourheilun huippusarjoihin verrattuna.

– Emme ole kuitenkaan esillä. Ranskassa rallicross ei oikeastaan näy televisiossa, eivätkä ihmiset tiedä siitä.

– Tapaan ihmisiä lentokentällä ja kadulla. He kysyvät minulta, kuinka voin ja miten eläkepäivät sujuvat. He utelevat, enkö kaipaa kilvanajoa. Vastaan, että ajan rallicrossin MM-sarjassa – he eivät tiedä siitä mitään, Loeb avautui.

Rallicrossin MM-sarjan nokkamies Paul Bellamy vastasi kritiikkiin toteamalla Autosportille, että sarjan kehittämiseksi työskennellään uutterasti, mutta siihen liittyy paljon sopimusteknisiä asioita.

Bellamy uskoo, että sarja voisi siirtyä käyttämään sähköautoja kaudeksi 2021. Hän myös sanoi, että ensi kauden kalenteri saattaa vielä muuttua. Bellamy ei allekirjoittanut Loebin väitettä sarjan huonosta näkyvyydestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?