Sebastien Loeb teki lisää eroa Jari-Matti Latvalaan – Kalle Rovanperä lähellä hienoa luokkavoittoa - Ralli - Ilta-Sanomat

Sebastien Loeb teki lisää eroa Jari-Matti Latvalaan – Kalle Rovanperä lähellä hienoa luokkavoittoa

Sebastien Loeb nousi sunnuntaiaamuna kolmannelta sijalta kärkeen Kataloniassa.

Sebastien Loeb nousi sunnuntaiaamuna kolmannelta sijalta kärkeen Kataloniassa.

Julkaistu: 28.10.2018 10:35

Kaikkien aikojen menestynein rallikuski Sebastien Loeb vankisti johtoaan Katalonian MM-rallissa.

Sebastien Loeb, 44, onnistui sunnuntaiaamuna rengasvalinnassaan paremmin kuin kukaan muu. Loeb ajoi kovilla renkailla 6,1 sekunnin pohjat aamun avaus-EK:lla ja 2,7 sekunnin pohjat seuraavalla.

Kun kaksi erikoiskoetta on jäljellä, Citroënilla ajava Loeb johtaa kilpailua 7,1 sekunnin erolla Jari-Matti Latvalaan. Kolmantena oleva Sebastien Ogier on 3,7 sekunnin päässä Latvalasta.

– Oli yksi tilanne, ja meillä oli siinä onnea. En ollut ajanut tätä pätkää viime vuonna, Latvala sanoi kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Thierry Neuville nousi neljännelle sijalle ja Dani Sordo viidenneksi. MM-johdossa oleva Neuville on enää 3,8 sekunnin päässä toisesta mestariehdokkaasta Ogierista.

Elfyn Evans putosi tiukassa taistelussa neljänneltä sijalta kuudenneksi ja Ott Tänak nousi Esapekka Lapin ohi seitsemänneksi. Teemu Suninen on edelleen MM-pisteiden ulkopuolella, sijalla 11.

Kalle Rovanperä johtaa edelleen WRC2-luokan kilpailua. Nuori jyväskyläläinen on 13,9 sekuntia edellä luokassa toisena olevaa tallikaveriaan Jan Kopeckya. Kokonaiskilpailussa Rovanperä on 12:ntena.

Kalle Rovanperä on tehdastallin Skodalla lähellä WRC2-luokan voittoa.

Kalle Rovanperä on tehdastallin Skodalla lähellä WRC2-luokan voittoa.

Katalonian MM-rallin toiseksi viimeinen erikoiskoe alkaa kello 11.50. Päätös-EK käynnistyy kello 13.18.