Toyota-talli hyvin lähellä loistavaa saavutusta – Tommi Mäkinen teki pelin selväksi: ”Saattaisin hermostua” - Ralli - Ilta-Sanomat

Toyota-talli hyvin lähellä loistavaa saavutusta – Tommi Mäkinen teki pelin selväksi: ”Saattaisin hermostua”

Ott Tänak on lähellä Turkin MM-rallin voittoa.

Ott Tänak on lähellä Turkin MM-rallin voittoa.

Julkaistu: 16.9.2018 10:52, Päivitetty 16.9.2018 12:03

Suomalaisvetoisella Toyota-tallilla on selvä kaksoisjohto Turkin MM-rallissa, kun enää yksi erikoiskoe on jäljellä.

Kilpailua johtava Ott Tänak oli pari sekuntia tallikaveriaan Jari-Matti Latvalaa nopeampi sunnuntain ensimmäisellä, toisella ja myös kolmannella erikoiskokeella.

Eroa on nyt 19,7 sekuntia Tänakin hyväksi. Viimeinen erikoiskoe, jolla on pituutta hieman yli seitsemän kilometriä, alkaa kello 13.18.

– Taktiikkana on ajaa nyt fiksusti, Latvala sanoi aamulla WRC All Live -lähetyksessä.

Tänak odotti Latvalan ajavan hieman hitaammin päivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Näyttää siltä, että Jari-Matti ei halua hidastaa kovin paljon, virolaiskuski naureskeli.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen teki jo lauantai-iltana selväksi, että kaksoisvoitto olisi Toyotalle todella tärkeä. Se parantaisi huomattavasti Toyotan mahdollisuuksia voittaa merkkimestaruus. Voitto kohentaisi myös merkittävästi Tänakin tilannetta taistelussa kuljettajien mestaruudesta.

– Olen varma, että kuljettajamme tietävät tilanteen ja tietävät myös, mitä pitää tehdä. He eivät enää taistele toisiaan vastaan. Jos huomaisin, että jotain (erikoista) tapahtuu sunnuntaiaamuna, saattaisin hermostua, Mäkinen sanoi lauantai-illan haastattelutilaisuudessa.

Suninen yhä neljäntenä

Kolmantena oleva Hyundain uusiseelantilaiskuski Hayden Paddon on jo reilusti yli minuutin päässä Latvalasta.

Teemu Suninen on Fordilla tiukasti kiinni neljännessä sijassa. Suninen on lähes kaksi ja puoli minuuttia Paddonia perässä. Eroa takana viidentenä olevaan Andreas Mikkelseniin on yli kolme minuuttia.

Lauantaina ulosajoon keskeyttänyt Esapekka Lappi ei päässyt jatkamaan sunnuntaina ralli 2 -säännöllä. Hänen autoaan ei saatu kuntoon.