Ralli

Latvala ihmeissään Turkin MM-rallissa – ”En ole koskaan ajanut niin huonoa tietä”

Julkaistu:

Ralli
Jari-Matti Latvala taistelee palkintosijasta.
Toyota-kuljettaja Jari-Matti Latvala on neljäntenä Turkin MM-rallissa perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Hän on 16,3 sekuntia kisaa johtavaa Hyundai-pilotti Thierry Neuvillea perässä.

– Olen tyytyväinen, että ollaan vielä taistelussa mukana. Tämä on kuitenkin todella raaka ralli. Auto oli iltapäivällä parempi kuin aamulla. Miehet olivat ikävä kyllä huonompia, Latvala sanoi.

Turkin ralli osoitti haastavuutensa avauspäivänä, mutta MM-sarjan kärkimies Neuville sekä viisinkertainen ranskalaistähti Sebastien Ogier miehittivät kärkisijat tien auraajan roolista huolimatta.

Kaksikon välillä on eroa vain kolme kymmenystä. Kolmantena on Hyundai-pilotti Andreas Mikkelsen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Perjantain erikoiskokeet olivat erittäin rajussa kunnossa. Ajaminen oli välillä kaukana todellisesta rallista, kun kiviä piti väistellä yhtenään.

– Varsinkin pitkä pätkä oli aika hurja. En ole koskaan ajanut niin huonoa tietä. Ei todellakaan voinut ajaa kaasu pohjassa edes näillä autoilla, Latvala hämmästeli.

– Se oli vähän niin kuin avolouhos, missä normaalisti ajetaan työkoneilla. Nyt piti sitten ajaa siellä kilpaa isojen murikoiden päällä.

Lappi: Meni päin persettä

Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi on kilpailussa seitsemäntenä 36,3 sekuntia kärkeä perässä. Pieksämäkeläinen hävisi aikaa pitkällä Cetibelin erikoiskokeella, kun ajokin etupään tasauspyörästön lukko oli rikki.

– Jossiteltavaa jäi aika paljon. Harmi, että se pitkä erikoiskoe meni päin persettä. Joka päivä on näköjään opittava jotain. Mentiin vaan liian jäykäksi auton kanssa. Etulukko oli myös rikki jo huollossa, Lappi tuskasteli.


Lauantaina Toyotan suomalaisilla on iskun paikka.

– Tällä hetkellä tuntuu, että Fordit ja Hyundait menevät oikein huonoissa olosuhteissa todella kovaa. Uskon, että lauantai sopii meille paremmin. Lauantaina tiet ovat paremmassa kunnossa ja se sopii meille, Latvala valoi uskoa.

Fordin Teemu Suninen on rallissa yhdeksäntenä yli minuutin päässä kärjestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt