Ralli

Tauti muutti rallitähti Petter Solbergin käytöksen – salasi sairautensa vuoden ajan

Julkaistu:

Ralli
Norjalainen rallitähti Petter Solberg avautui häntä pitkään piinanneesta sairaudesta. Hän ehti jo luulla uransa olevan ohi.
Petter Solberg kertoo Norjan yleisradiolle NRK:lle antamassaan haastattelussa, että hän kärsii sarkoidoosista. Rallikuskin keuhkoihin on pesiytynyt pieniä tulehdussolukertymiä, jotka ovat vaikuttaneet hänen yleiskuntoonsa ja näköönsä.

Ennen sairastumistaan Solberg, 43, tunnettiin rallipiireissä erittäin sosiaalisena kuskina, joka kisojen jälkeen vietti mielellään aikaa kilpakumppaniensa kanssa.

Nyt hänellä ei ole energiaa mihinkään ylimääräiseen. Rallicrossin MM-sarjassa nykyisin ajava Solberg on joutunut lopettamaan muiden kuskien kanssa hengailun ja tv-haastattelujen antamisen kisojen aikana.

– Erien välissä makaan vain sängyssä. Minulla ei ole energiaa tehdä mitään muuta kuin ajaa, Solberg kertoo.


Yhdessä vaiheessa sairaus väsytti Solbergia niin, että hän luuli jo ettei pysty enää ajamaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt olo on onneksi parempi. Ehkä en ole 110 prosentin kunnossa, mutta tilalleni ei tarvitse etsiä uutta kuskia, Solberg sanoo.

Hänen käytöksensä on herättänyt huomiota, mutta ennen NRK:n haastattelua Solberg piti sairautensa salassa suurelta yleisöltä. Vain hänen perheensä, ystävänsä ja osa kilpakumppaneista on tiennyt Solbergin vaikeuksista.

LUE LISÄÄ: Vettelin Kimi-kiilaus ei mitään tämän rinnalla – katso miten Petter Solberg työnnetään rengasvalliin MM-rallicrossissa

Tauti löytyi viime vuonna, kun Solberg joutui sairaalaan kolaroituaan pahasti Latvian osakilpailussa. Häneltä murtui solisluu ja kaksi kylkiluuta. Vammoista otetuissa kuvissa näkyi muutakin: outo täplä keuhkoissa. Se oli sarkoidoosi.

Sairaudestaan huolimatta Solberg on ajanut hienon kauden. Hän on kolmantena MM-sarjassa, jota johtaa hänen ruotsalainen tallitoverinsa Johan Kristoffersson. Suomen Niclas Grönholm on sijalla 7.

Juttua muokattu 11.9. klo 13.27. Korjattu Solbergin voittaneen MM-tittelin kahdessa eri FIA:n hallinnoimassa lajiryhmässä.

Petter Solberg

Syntyi 18.11.1974 Askimissa, Norjassa.

Voitti rallin maailmanmestaruuden Subarulla vuonna 2003.

Siirtyi rallicrossin MM-sarjaan vuonna 2014 ja voitti heti mestaruuden. Solberg uusi temppunsa seuraavana vuonna.

Hän on ensimmäinen kuski, joka on voittanut MM-tittelin kahdessa Kansainvälisen autoliiton FIA:n hallinnoimassa lajiryhmässä.

Solbergin ruotsalainen vaimo Pernilla Walfridsson oli myös rallikuski. Pariskunnan 17-vuotias Oliver-poika aloittelee puolestaan omaa ralliuraansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt