Ralli

Tommi Mäkinen puhuu Latvalan ja Lapin tulevaisuudesta Toyotalla – ”Sarjasta voisi tulla aika tylsä, jos niin tapahtuisi”

Julkaistu:

MM-ralli
Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kuljettajakolmikkoaan.
Tallipäällikkö Tommi Mäkinen puhui Toyotan rallitallin kuljettajatilanteesta Ilta-Sanomille. Mäkinen antaa ymmärtää, ettei ole mitään tarvetta tehdä muutoksia.

Kaksi edellistä MM-rallia voittaneen Ott Tänakin nykyinen sopimus Toyotan kanssa sisältää myös ensi vuoden. Tänak on ollut tällä kaudella nopeampi kuin suomalaiset tallikaverit Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala.

Monien eri lähteiden mukaan Latvala saa Toyotalta jatkosopimuksen. Tommi Mäkinen, miten kommentoit?

– En oikein voi sitä vielä suoraan kommentoida. Meillä ei ole vielä valmista sopimusta Esapekan eikä Jari-Matin kanssa. Se on aivan selvää, että Ott jatkaa meillä.

Norjalaismanageri Erik Veiby kertoi Ilta-Sanomille, että Citroën haluaisi tehdä sopimuksen hänen suojattinsa Esapekka Lapin kanssa. Mitä ajattelet siitä?

– Monenlaista huhua liikkuu, ja voihan niissä ollakin jonkinlaista totuuden perää. Kyllähän Citroënilla varmasti on tarvetta löytää kuljettajia. Iso kysymys on tietenkin se, mitä (Sebastien) Ogier tekee. Jos jokaiseen talliin yritetään tällä hetkellä saada voittajakuljettaja, niin siinä on haasteita.


Haluatko tehdä sopimuksen sekä Jari-Matin että Esapekan kanssa?

– Olen aika tyytyväinen meidän tilanteeseemme. Esapekka ja Jari-Matti ovat molemmat kykeneviä ajamaan podiumille, ja Ott pystyy ajamaan voitosta joka paikassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos joku uusi tiimi tulisi nyt mukaan, niin heille olisi aika iso haaste löytää hyviä WRC-autoilla jo ajaneita kuljettajia. Tällä hetkellä on ihan oikeasti sellainen tilanne, että kärki on aika suppea WRC:ssä.

Ei siis ole tarvetta kuljettajamuutoksille?

– En ole sanonut, että haluaisin tehdä kuljettajamuutoksia. Sanoin kyllä jossain vaiheessa, että jos ajattelisin jonkinlaisen Dream Teamin rakentamista, niin sitten haluaisin Ogierin ja (Thierry) Neuvillen, mutta olisiko se sitten kuitenkaan ideaalitilanne muiden kannalta? Sarjasta voisi tulla aika tylsä, jos niin tapahtuisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt