Ralli

Tommi Mäkiseltä suoraa puhetta Jari-Matti Latvalasta: ”Hänen pitää keskittyä työhönsä ja unohtaa muut asiat”

Julkaistu:

MM-ralli
Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kuljettajiaan.
Kaksi edellistä MM-rallia voittaneen virolaisen Ott Tänakin sopimus Toyotan kanssa sisältää myös ensi kauden.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen päättää yhdessä Toyotan japanilaispomojen kanssa, saavatko myös tallin molemmat suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi jatkosopimuksen.

– Henkilökohtaisesti haluaisin tehdä jotain kuljettajamarkkinoilla, mutta katsotaan. Japanilaiset haluavat erittäin paljon, että Jari-Matti jatkaisi. Hänellä on hyvä imago Japanissa, Mäkinen kertoi Motorsport Monday -verkkolehden mukaan Saksan MM-rallin aikana.

Latvalan kausi on mennyt pahasti pieleen, osittain teknisten vikojen takia. Tänak on ollut heti ensimmäisellä Toyota-kaudellaan yllättävän selvästi Latvalaa nopeampi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hyvänä päivänään Jari-Matti pystyy voittamaan, mutta hänen pitää keskittyä omaan työhönsä ja unohtaa muut asiat, Mäkinen sanoi.

Mäkinen ei ole täysin tyytyväinen myöskään Lapin suorituksiin.

– Tiedän, että Esapekka on nuori kuljettaja, ja hän varmasti vielä kehittyy. Hänellä on jo jonkin verran kokemusta, mutta en tiedä mitä meidän oikein pitäisi tehdä, että hän olisi hereillä myös perjantaisin.

Lappi on aloittanut perjantaisin monta rallia hieman vaisusti, mutta on yleensä pystynyt parantamaan vauhtiaan seuraavina päivinä.

Seuraava MM-ralli ajetaan Turkissa syyskuun puolivälissä.

Sarjaa johtaa edelleen Thierry Neuville, josta Sebastien Ogier on 23:n ja Tänak 36 pisteen päässä. Lappi on MM-sarjassa neljäntenä ja Latvala seitsemäntenä.