Ralli

KSML: Juha Kankkunen kertoo vaikeuksistaan: ”Aikuisiin poikiin on hyvät suhteet, mutta aivan ihana vaimo lähti juomalla”

Julkaistu:

Ralli
Nelinkertainen rallin maailmanmestari Juha Kankkunen puhui avoimesti Keskisuomalaisen haastattelussa.
Juha Kankkusella on takanaan upea ura ralliautoilijana. Keski-Suomen Laukaassa 2. huhtikuuta 1959 syntynyt Kankkunen voitti urallaan neljä maailmanmestaruutta. Yhteensä Kankkunen ajoi 162 rallin MM-kisaa.

Upean uran kääntöpuolena oli vaikeudet alkoholin kanssa. Kankkunen, 59, kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa avoimesti ongelmastaan.

– En ole ryypännyt korttia, työtä taloutta ja perhettä. Aikuisiin poikiin on hyvät suhteet, mutta aivan ihana vaimo lähti juomalla, Kankkunen kertoo Keskisuomalaisessa (juttu on maksumuurin takana).

Pirjo ja Juha Kankkunen tuomittiin avioeroon 25. lokakuuta 2013.

Kankkunen kertoo olleensa Lapualla Minnesota-hoidossa taannoin. Korkki pysyi alkuun kiinni.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kolme vuotta olin ihan kuivilla, mutta täysraittius ei ole minua. Kuntoilen nyt paljon. Arvostan sitäkin, että olen nyt parempi ihminen. Urani aikainen suggerointi oli niin persoonan läpäisevä, että terapiassa uutena nousi vain arjen arvo. En voinut olla perheessä läsnä, kun ryyppäsin ja podin krapulaa. Kohtuukäytössä on minulle haasteita, Kankkunen päättää.

Ralliuransa jälkeen Kankkunen on pitänyt Kuusamossa omaa akatemiaa, joka on keskittynyt liukkaan kelin ajamiseen.

Urheilutoimittajain liitto valitsi Kankkusen vuonna 1993 Vuoden urheilijaksi. Hän voitti tuona vuonna uransa viimeisen rallin maailmanmestaruuden. Kankkunen ajoi tuolloin Toyotalla. Kankkusen aiemmat mestaruudet ovat tulleet vuosina 1986, 1987 ja 1991.