Jari-Matti Latvala jatkaa MM-sarjassa – manageri paljasti Teemu Sunisen palkkakuvioita ja arvioi Kalle Rovanperän tilanteen - Ralli - Ilta-Sanomat

Jari-Matti Latvala jatkaa MM-sarjassa – manageri paljasti Teemu Sunisen palkkakuvioita ja arvioi Kalle Rovanperän tilanteen

Jari-Matti Latvala jatkaa rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella.

Jari-Matti Latvala jatkaa rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella.

Julkaistu: 14.8.2018 22:10

Jari-Matti Latvalan ja Teemu Sunisen jatko rallin MM-sarjassa on selvillä.

Jari-Matti Latvala, 33, kilpailee rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella. Näin vahvistaa Ilta-Sanomille Latvalan pitkäaikainen manageri Timo Jouhki.

Latvalan kuluva kausi on sujunut alavireisesti Toyotan WRC-auton ratissa. Se herätti spekulaatioita siitä, ansaitseeko Latvala paikan MM-sarjasta myös ensi kaudeksi.

Jouhkin mukaan Latvalan ensi kauden sopimus on allekirjoitusta vaille, mutta siitä on sovittu suullisesti.

Jouhki ei halua kertoa Latvalan ensi kauden työnantajan nimeä. Jouhkin mukaan on tallin asia lopulta julkistaa Latvalan sopimus. Jouhki ei myöskään kerro sopimuksen kestosta.

– On tallien asia ilmoittaa sopimusasioista sitten ajallaan. Jari-Matin tallilla voi spekuloida suuntaan tai toiseen. Hänen sopimuksen kestossaan on erilaisia variaatioita siitä, mitä se voisi olla, periaatteessa sekin on kuitenkin sovittu, Jouhki sanoi Ilta-Sanomille.

Jari-Matti Latvalalla on ollut harvoin aihetta hymyyn tällä kaudella.

Jari-Matti Latvalalla on ollut harvoin aihetta hymyyn tällä kaudella.

Minkälaisiksi kuvailisit Latvalan sopimuksen neuvotteluja tällä kertaa?

– Ei se ollut tänä vuonna sen kummempaa kuin yleensäkään. Aika lailla samaan tahtiin se meni kuin ennenkin. Jari-Matin kausi ei ole ollut tuloksellisesti kovin hyvä, mutta hänellä on ollut aika paljon vastoinkäymisiä, Jouhki vastasi.

”Useampi talli oli kiinnostunut Latvalasta”

Jouhkin mukaan useampi talli oli kiinnostunut Latvalan palveluksista.

– Jari-Matti on kiistatta MM-sarjan kokenein kuski tällä hetkellä. Lisäksi hänellä on 17 MM-osakilpailuvoittoa, 62 palkintopallisijoitusta ja 502 erikoiskokeen pohja-aikaa ja yli 1500 MM-pistettä kerättynä. Ei siellä hirveästi ole jätkiä, joilla olisi enemmän tai parempia tuloksia. No, yksi löytyy ja se on Sebastien Ogier, Jouhki tuumi.

Manageri Timo Jouhkin mukaan Jari-Matti Latvalalle riitti ottajia MM-sarjassa.

Manageri Timo Jouhkin mukaan Jari-Matti Latvalalle riitti ottajia MM-sarjassa.

Jouhki mainitsi myös, että Latvalalla riittää yhä motivaatioita jatkaa uraansa huipputasolla.

– Ihan selkeästi näin!

Toyotan rallitallin päällikkö Tommi Mäkinen vihjaili Suomen MM-rallin aikana vahvasti, että talli jatkaisi ensi kaudella samalla kuljettajakokoonpanolla kuin mikä sillä nyt on käytettävissään. Nykyisistä Toyota-kuljettajista virolaisella Ott Tänakilla on sopimus ensi kaudesta Toyotan kanssa, mutta talli ei ole toistaiseksi vahvistanut Latvalan ja Esapekka Lapin jatkoa.

Toyotan rallitallin pomo Tommi Mäkinen on vihjaillut vahvasti Jari-Matti Latvalan jatkosopimuksella.

Toyotan rallitallin pomo Tommi Mäkinen on vihjaillut vahvasti Jari-Matti Latvalan jatkosopimuksella.

Suninen ajaa kaikki MM-rallit

Jouhki toimii myös 24-vuotiaan Teemu Sunisen ja superlupaus Kalle Rovanperän, 17, managerina. Jouhki kertoo, että Suninen ajaa ensi kaudella kaikki rallit WRC-autolla.

Hän ei vahvistanut Sunisen ensi kauden työnantajan nimeä. Tällä kaudella Suninen on ajanut osan MM-ralleista M-Sport-tallin Fordilla.

– Sen voin sanoa, että Teemullakin olisi ollut useampia ottajia, Jouhki raportoi.

Teemu Suninen saa ajaa kaikki MM-rallit WRC-autolla ensi vuonna.

Teemu Suninen saa ajaa kaikki MM-rallit WRC-autolla ensi vuonna.

Saako Suninen jo palkkaa ajamisestaan vai joutuuko hän tuomaan tiimiinsä rahaa?

– Tänä vuonna Teemu ei ole tuonut rahaa tiimiin, vaan hän on saanut palkkansa sponsoreilta. Ensi vuoden sopimus on ihan selkeä palkkakuskin paikka. Hän ajaa ihan ammattilaisena, Jouhki vastasi.

Kalle Rovanperä WRC-auton rattiin 2020?

Kalle Rovanperä kilpailee nykyisin Skodan WRC2-luokan ajokilla. Jouhki arvioi, että Rovanperä voisi olla MM-sarjan pääluokassa WRC-auton ratissa vuonna 2020.

Kalle Rovanperän tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kalle Rovanperän tulevaisuus näyttää valoisalta.

Jouhki kertoi suojattiensa jatkokuvioista ensimmäisenä Aamulehdelle.