Seinäjoen rallin kuolema oli epäonninen sattumus, eikä sitä kisajärjestäjän mukaan olisi voitu välttää

Vaarallisista alueista oltiin tiedotettu kisajärjestäjän mukaan lajiliiton ohjeistamalla tavalla.

Rallionnettomuus tappoi naisen Seinäjoella.

17.6.2018 9:29

Seinäjoen rallin SM-osakilpailun Erkki Hemminki toteaa, ettei naiskatsojan kuolemaan johtanutta onnettomuutta olisi voitu välttää.

– Se oli ikävä sattuma. Aina näistä voidaan ottaa opiksi. Tämä aiheuttaa keskustelua ja suunnittelua, mutta tuskin rallionnettomuuksista koskaan eroon päästään, se on selvä asia. Pyritään siihen, että ei sattuisi.

Lue lisää: Naiskatsoja kuoli SM-rallissa – uutta tietoa onnettomuuspaikasta: ”Tiedostivat olevansa vaarallisella alueella”

Lue lisää: Naiskatsoja kuoli SM-rallissa Seinäjoella

Onnettomuuspaikalla oli vielä lauantaina jälkiä kolarista

Alueelle menon kieltämiselle ei Hemmingin mukaan ollut mitään perustetta, sillä rallissa vaaratilanne voi syntyä myös suoralla.

Hän kertoo, että tiettyjen alueiden kieltäminen on kisajärjestäjän päätettävissä. Myös Seinäjoella on on kiellettyjä alueita.

– Jos on t-risteys ja ysikymppinen käännös, niin siellä ei saa olla siiman takana. Pitää olla ainakin sata metriä siimasta.

Hemminki ei myöskään ole nähnyt koko rallialueen aitaamista järkevänä.

– Kyllä ne (katsojat) ovat tiedostaneet, että se on vaarallinen paikka.

Seinäjoen rallissa vaaralliset katsomoalueet oltiin kerrottu autourheilun lajiliitto AKK:n vaatimalla tavalla.

– Tieto löytyy reittikartassa ja käsiohjelmassa. Sieltä löytyy alueet, mitkä ovat vaarallisia alueita. Lisäksi turvatiedote on joka käsiohjelmassa. Se on tietysti toinen juttu, että lukevatko ihmiset niitä.

Kilpailua jatkettiin lauantaina.

Lauantaina kisa sujui ongelmitta. Onnettomuuden jälkeen pieniä muutoksia järjestelyihin kuitenkin tehtiin.

Hemminki sanoo, että etuautot ja turva-autot kiinnittivät yleisön sijoittumiseen erityistä tarkkaavaisuutta ja huomiota.

– Meillä on tutkimukset jo tehty, mutta poliisi jatkaa onnettomuuden tutkimista. Poliisi tutkii auton ja sitten tutkii vielä niiden tekniikkaihmisetkin.

Seinäjoen SM-ralli on päättynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?