Ott Tänak varoitti Jari-Matti Latvalaa - Ralli - Ilta-Sanomat

Ott Tänak varoitti Jari-Matti Latvalaa

Jari-Matti Latvala lähtee kolmannelta sijalta lauantain osuudelle Sardinian MM-rallissa.

Julkaistu: 8.6.2018 21:30

Jari-Matti Latvala kiitteli tallikaverinsa Ott Tänakin toimintaa Sardiniassa.

Suomalaisvetoisen Toyota-tallin virolaiskuski Ott Tänak keskeytti kolmannelta sijalta liian rajun hypyn jälkeen Sardinian MM-rallin yhdeksännellä erikoiskokeella.

Kun Tänak oli siirtänyt vaurioituneen WRC-auton tien sivuun, hän varoitti ikävän yllätyksen tuoneesta hyppyristä tallikaveriaan Jari-Matti Latvalaa, joka ei ollut vielä lähtenyt erikoiskokeelle.

– Minun on kiitettävä Ottia siitä, että hän kertoi meille hypyn aiheuttamista vaurioista. Se auttoi meitä, Latvala sanoi.

Samaa tieosuutta, jolla hyppyri oli, ajettiin jo rallin testierikoiskokeella torstaiaamuna.

– Mehän ajettiin siitä silloin aamulla monta kertaa, ja olin varmaan ainoa, joka jarrutti siinä paikassa. Sehän oli näköjään ihan viisasta, Esapekka Lappi naurahti WRC+ All Live -kanavan lähetyksessä.

Lappi on perjantain erikoiskokeiden jälkeen vain 4,4 sekunnin päässä kolmantena olevasta Latvalasta. Kärkipaikalla on Sebastien Ogier, jolla on 18,9 sekunnin etumatka Thierry Neuvilleen.

Teemu Suninen oli hyvässä vauhdissa ennen ulosajoaan.

Suninen: ”Harmittaa todella paljon”

Tänakin keskeytyksen jälkeen Teemu Sunisella oli mahdollisuus nousta jo kolmanneksi, mutta hän ajoi ulos tieltä samalla erikoiskokeella.

– Perä meni hieman leveäksi irtosoralle, ja siitä mentiin ulos. Vauhtia oli pikkaisen liikaa. Harmittaa todella paljon. Mutta tämä kuuluu ralliin. Virheet ovat virheitä, Suninen kertoi tiedotteessaan.

– Se oli hyvä juttu, että ajoimme pohja-ajan seitsemännellä erikoiskokeella. Tulimme päivän muuten varmasti, ja vauhtia olisi ollut vielä paljon reservissä. Nyt pistetään auto kuntoon ja lähdetään hakemaan hyviä pätkäaikoja lauantaina ja sunnuntaina, Suninen suunnitteli.