Ralli

Esapekka Lapilta loistava loppuveto Ruotsin MM-rallissa – ”Voin olla tosi tyytyväinen”

Julkaistu:

MM-ralli
Esapekka Lappi nousi viimeisellä erikoiskokeella hienosti neljänneksi Ruotsin MM-rallissa.
Esapekka Lappi oli ennen viimeistä erikoiskoetta 2,9 sekuntia perässä neljäntenä ollutta Hayden Paddonia, mutta käänsi kaksintaistelun edukseen hienolla ajolla. Paddon suistui Hyundaillaan lumipenkkaan ja menetti sen jälkeen lisää aikaa auton sammuttua.

Lappi oli erittäin tyytyväinen viimeisen erikoiskokeen maalissa. Hän ajoi hienon pohja-ajan Torsbyn power stage -erikoiskokeella ja sai siitä viisi lisäpistettä.

– Melkein mentiin ojaan vähän ennen maalia. Yksi virhe tuli. Muuten tosi hyvä veto. Voin olla tosi tyytyväinen tähän ralliin, Lappi kertoi kansainvälisessä tv-lähetyksessä.

Neuville voitti, Ogier taktikoi

Thierry Neuville voitti Ruotsin rallin. Se oli Hyundai-tallin 29-vuotiaalle belgialaiskuljettajalle seitsemäs voitto MM-ralleissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Neuville nousi MM-johtoon ohi Sebastien Ogierin, joka taktikoi ennen päätös-EK:ta, jäi odottelemaan ja otti tahallaan aikasakkoa päästäkseen paremmalle lähtöpaikalle. Ogier oli erikoiskokeella toiseksi nopein ja sai neljä lisäpistettä.


Craig Breen saavutti parhaan MM-osakilpailusijoituksensa. Citroënin 28-vuotias irlantilaiskuski ajoi toiseksi 19,8 sekuntia Neuvillelle hävinneenä. Kolmanneksi ylsi Hyundain norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen.

Latvala seitsemäs, Suninen kahdeksas

Vuosi sitten Ruotsin rallin voittanut Jari-Matti Latvala jäi Toyotalla seitsemänneksi.

– Oli kova viikonloppu. Saatiin kuitenkin pisteitä. Se on pääasia, Latvala tuumi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teemu Suninen oli M-Sportin Fordilla kahdeksas ennen Toyotan virolaiskuljettajaa Ott Tänakia.

– Opittiin paljon. Positiivista oli se, että olimme nopein Ford, Suninen sanoi.

– Tarkoitus oli ajaa sijoista 5-8, ja siihen pystyttiin, joten tyytyväinen voi sikäli olla. Mutta ainahan sitä toivoisi, että vauhtia olisi ollut vähän enemmän. Kaksi ensimmäistä kisaa WRC-autolla menivät niin hyvin, että odotukset ehkä sen perusteella olivat korkealla.

WRC2-luokan kisan voitti yllättäen Takamoto Katsuta 4,5 sekunnin erolla Pontus Tidemandiin. Janne Tuohino oli viides ja Jari Huttunen kuudes.
Seuraava MM-ralli ajetaan Meksikossa 8.-11. maaliskuuta.

MM-tilanne: 1) Neuville 41, 2) Ogier 30, 3) Latvala 23, 4) Lappi 23 ja 5) Tänak 21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt