Ralli

Ott Tänak pyysi anteeksi – Teemu Suninen kolmen Toyotan edellä

Julkaistu:

MM-ralli
Teemu Suninen on nyt suomalaiskuskeista parhaimmalla sijalla Ruotsin MM-rallissa.
Thierry Neuville johtaa Hyundailla Ruotsin rallia EK 7:n jälkeen. Tallikaveri Andreas Mikkelsen on toisena (+4,8). Taas pohja-aikaan yltänyt Citroënin Craig Breen nousi kolmanneksi (+5,4).

Esapekka Lappi menetti pienen ulosajon takia aikaa EK 6:lla, mutta Toyota toimi normaalisti seuraavalla erikoiskokeella, kun keula oli saatu puhdistettua lumesta. Lappi oli seitsemännellä erikoiskokeella neljänneksi nopein.

Teemu Suninen on M-Sportin Fordilla kokonaistilanteessa kuudentena (+25,5), Lappi seitsemäntenä (+37,8) ja Jari-Matti Latvala kahdeksantena (+59,9) ennen Ott Tänakia (+1.14.6).

Tänak moitti kovin sanoin kilpailun järjestäjiä, kun Röjdenin erikoiskoe ajettiin ensimmäisen kerran aiemmin perjantaina. Hänen mielestään etenkin erikoiskokeen viimeisellä kuudella kilometrillä oli niin paljon tuoretta lunta, että tie olisi pitänyt aurata paremmin, jotta ensimmäisinä ajavat eivät menettäisi sen takia entistä enemmän aikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toyotan virolaiskuljettaja pyyteli anteeksi, kun erikoiskoe ajettiin toistamiseen.

– Pyydän järjestäjiltä anteeksi sitä, mitä sanoin aiemmin auraamisesta. Se oli ylireagointia. Olemme urheilijoita ja yritämme parhaamme. Olen pahoillani, Tänak sanoi.

Latvala on Tänakin edellä, mutta jo noin minuutin päässä kärjestä.

– Lähtöpaikalla on ollut tänään enemmän merkitystä kuin täällä moniin vuosiin. Katsotaan mitä pystymme tekemään huomenna, Latvala sanoi.
Perjantaina ajetaan vielä Torsbyn erikoiskoe. Kauden toinen MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt