Ralli

Tommi Mäkisen tallin uusi ralliase esiteltiin virallisesti – tältä näyttävät tämän kauden WRC-autot

Julkaistu:

MM-ralli
Uuden MM-rallikauden WRC-autot ja -kuljettajat esiteltiin torstaina Autosport-lehden moottoriurheilunäyttelyssä Birminghamissa.
Tommi Mäkisen johtaman vahvasti suomalaisvetoisen tallin Toyota Yaris WRC:ssä suurimmat muutokset näkyvät keulassa.

– Autoon on tullut uusi aerodynamiikka- ja jäähdytyspaketti. On saatu eteen enemmän downforcea. Etupää on nyt paremmin balanssissa, tallipäällikkö Mäkinen sanoi aiemmin Ilta-Sanomille.
Toyotan kuljettajakolmikko tämän kauden kaikissa MM-ralleissa on Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ja Esapekka Lappi. Kisakuskin paikan menettänyt Juho Hänninen jatkaa tallin testikuljettajana.

Mäkinen ei vielä aseta selväksi tavoitteeksi valmistajien mestaruutta, jonka Toyota varmasti jossain vaiheessa haluaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Katsotaan nyt ensin, miten kausi lähtee käyntiin. Vaikuttaa siltä, että Japanissa ainakin osataan olla kärsivällisiä.
Viime kaudella valmistajien mestaruuden voittaneen M-Sportin vakituinen kuskikaksikko on Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.

Teemu Suninen pääsee ajamaan M-Sportin kolmannella WRC-Fordilla kahdeksan MM-rallia. Suninen aloittaa kautensa Monte Carlosta R5-luokan Fordilla. Bryan Bouffier ajaa tallin kolmannella WRC-ajokilla Monte Carlon ja Korsikan MM-rallin.
Hyundain WRC-autoilla täyden MM-kauden ajavat Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen. Lisäksi Hayden Paddon ja Dani Sordo osallistuvat kumpikin seitsemään MM-ralliin.
Citroënilla kaikki 13 MM-rallia ajaa vain Kris Meeke. Craig Breen ajaa kymmenen ja Sebastien Loeb kolme MM-osakilpailua. Abu Dhabista rahaa tuova Khalid Al Qassimi starttaa Citroën C3 WRC:llä muutamiin MM-ralleihin. Mads Östberg osallistuu ranskalaistallin autolla Ruotsin ralliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Citroënin WRC-auton väritys on lähes täysin samanlainen kuin edellisellä kaudella.
Kauden ensimmäinen MM-osakilpailu Monte Carlo -ralli ajetaan 25.-28. tammikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt