Ralli

Rallilegendan kilpailu päättyi ikävästi – kartanlukija huusi tuskasta

Julkaistu:

Dakar-ralli
Sebastien Loeb joutui keskeyttämään Dakar-rallissa keskiviikkona.
Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Loeb rysäytti Peugeot-tallin auton rajusti hiekkakuoppaan Dakar-rallin viidennellä osuudella Perun dyyneillä.

Loebin kartanlukija Daniel Elena loukkasi selkänsä ja häntäluunsa.
Loeb sai pitkän odottelun jälkeen autonsa pois kuopasta kuorma-auton vetämänä, mutta Elena oli pakko saada lääkärin tutkittavaksi, joten he joutuivat keskeyttämään kisan kokonaan.

– Hän alkoi huutaa heti, kun ajoin yli kolmeakymppiä, Loeb kertoi kartanlukijansa kivuista uutistoimisto AFP:n mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Dyynit ovat liian pehmeitä, emmekä nähneet kuoppaa. Osuimme siihen kovaa. Tämä on nyt ohi. Daniel voi huonosti, mutta kohta hän on kunnossa.

Loeb oli ennen keskiviikon osuutta kilpailussa toisena. Hänen haaveenaan on ollut saada meriittilistalleen myös Dakar-rallin voitto.

Ranskalainen sanoi viime viikolla ennen starttia, että tämän vuoden kilpailu on hänen viimeinen mahdollisuutensa voittaa Dakar-ralli. Peugeot-talli ei osallistu maailman tunnetuimpaan aavikkoralliin enää ensi vuonna.


Peterhansel johtaa, Hirvonen yhä mukana

Kilpailua johtaa edelleen Dakar-rallin legenda Stephane Peterhansel, joka on Peugeot’lla jo yli puoli tuntia edellä toisena olevaa tallikaveria Carlos Sainzia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sijoilla 3–5 on Toyota-kolmikko Bernhard ten Brinke, Nasser Al-Attiyah ja Giniel de Villiers.

Kolmanteen Dakar-ralliinsa osallistuva Mikko Hirvonen on Minillä 15:ntenä. Hän on jo lähes viisi tuntia kärkimies Peterhanselia perässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt