Ralli

Video ja kuva: Suomalaiskuskin tallilla karmea kilpailu aavikkorallissa – tallikaverit kolaroivat, yksi sairaalaan

Julkaistu:

Dakar-ralli
Mikko Hirvosen edustamalla tallilla on ollut aivan katastrofaalinen alku Dakar-rallissa.
Saksalaisen X-raid -tallin seitsemästä Mini-kuljettajasta viisi on jo menettänyt mahdollisuudet hyvään sijoitukseen, vaikka Etelä-Amerikassa ajettava Dakar-ralli on vasta alkuvaiheessa. Kaksi Mini-kuskia on jo keskeyttänyt kisan kokonaan pahan ulosajon takia.

Tallin tunnetuimman kuljettajan Mikko Hirvosen kilpailu meni pilalle maanantaina. Jyväskyläläinen juuttui hiekkaan Perun dyyneillä saksalaisen kartanlukijansa Andreas Schulzin kanssa.

– Emme päässeet liikkumaan eteenpäin, taaksepäin eikä sivuttain. Kesti ikuisuuden saada vararenkaat auton alle. Sen jälkeen pääsimme jatkamaan, Hirvonen kertoi tallin verkkosivuilla.

Tallikavereista Yazeed Al-Rajhi tuli auttamaan Hirvosta, joka kilpailee Dakar-rallissa kolmannen kerran.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sen jälkeen etenimme yhdessä erikoiskokeen loppuosuuden, Hirvonen sanoi.

Hirvonen hävisi pohja-aikaan yltäneelle Nasser Al-Attiyahille kaksi tuntia. Kilpailun ainoa suomalaiskuljettaja on nyt sijalla 20, yli kaksi tuntia perässä kisaa johtavaa ranskalaista Dakarin legendaa Stephane Peterhanselia.

Tallikavereilla kolari ja kaksi kaatoa

On todella harvinaista, että tallikaverit kolaroivat keskenään rallikilpailussa, mutta Dakar-rallissa sekin on mahdollista.

Tällaiseen tilanteeseen Mini-miehet Al-Rajhi ja Boris Garafulic ajautuivat sunnuntaina:
Sitä ennen tallin yhdysvaltalainen Dakarin tulokaskuski Bryce Menzies joutui keskeyttämään romutettuaan Minin tällaisessa volttisarjassa:
Menziesin kartanlukijalta Pete Mortensenilta murtui nilkka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maanantaina Hirvosen tallikavereista espanjalainen Nani Roma kaatoi Mininsä vain kilometrin verran ennen lähes 300 kilometrin pituisen erikoiskokeen maalia.

Dakar-rallin kerran autolla ja kerran moottoripyöräluokassa voittanut Roma vietiin sairaalaan tämän kaadon jälkeen:
Pää- ja niskavammoja saanut Roma pystyi kaadon jälkeen ajamaan autonsa erikoiskokeen maaliin. Sieltä hänet lennätettiin helikopterilla sairaalaan Perun pääkaupunkiin Limaan.

Kokonaistilanteessa X-raidin Mini-kuskeista parhaimmalla sijalla on argentiinalainen Orlando Terranova, joka on kahdeksantena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt