Ralli

Kärkipaikka vaihtui Dakar-rallissa – Mikko Hirvosen tallikaveri rajussa ulosajossa

Julkaistu:

Dakar-ralli
Mikko Hirvosen tallikavereita putosi ulos Dakar-rallista jo kisan toisella erikoiskokeella.
Sunnuntai oli Etelä-Amerikassa ajettavassa Dakar-rallissa melko katastrofaalinen päivä Mineillä kilpailevalle X-raid -tallille, jonka autolla ajaa myös Mikko Hirvonen.

Hirvonen oli Perussa ajetulla toisella erikoiskokeella seitsemäs ja nousi samalle sijalle myös kokonaistilanteessa. Hän kuitenkin putosi lähes 13 minuutin päähän kärjestä.

Hirvosen tallikavereina kaksivetoisella Minillä kisaan lähteneet Dakarin yhdysvaltalainen tulokaskuski Bryce Menzies ja saudiarabialainen Yazeed Al-Rajhi joutuivat keskeyttämään. Menzies romutti Minin ja Al-Rajhi joutui kolariin nelivetoista Miniä ajaneen Boris Garafulicin kanssa.

Menziesin kartanlukija Pete Mortensen loukkasi jalkansa. Tältä näytti heidän autonsa volttisarjan jälkeen:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Despres nousi johtoon

Peugeot-talli otti ranskalaiskuskiensa voimin kolmoisvoiton sunnuntain erikoiskokeella, jolla oli pituutta 267 kilometriä. Nopein oli Cyril Despres ennen Dakar-legenda Stephane Peterhanselia ja Sebastien Loebiä. Neljättä Peugeot’ta ajava Carlos Sainz menetti aikaa kahden rengasrikon takia.

Despres johtaa nyt rallia 27 sekunnin erolla Peterhanseliin, jolla on Dakar-rallista seitsemän voittoa autolla ja kuusi ykkössijaa moottoripyöräluokassa.

Kolmantena on eteläafrikkalainen Toyota-kuski Giniel de Villiers ennen Loebiä ja kärjestä viidenneksi pudonnutta Nasser Al-Attiyahia.


Dakar-ralli päättyy 20. tammikuuta Argentiinan Cordobaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt