Rallifanit sekosivat Kalle Rovanperästä: ”Ihan sikana katsojia – koskaan ei ole ollut SM-rallissa näin paljon kuin nyt!”

Kalle Rovanperä kiinnostaa rallikansaa.

Latvian ralleja hallinnut 16-vuotias Kalle Rovanperä ajaa tänä viikonloppuna ensimmäisen rallinsa Suomessa.

18.2.2017 12:34

Mikkelin SM-ralli jatkuu lauantaina. Se on vasta 16-vuotiaan huippulahjakkuuden Kalle Rovanperän ensimmäinen kilpailu Suomessa.

Rovanperä on vetänyt hurjasti yleisöä rallin ensimmäisille erikoiskokeille.

– Ihan sikana katsojia, todella paljon! kilpailussa nolla-autoa ajava Esapekka Lappi ihmetteli ralliradiolle EK 3:n maalissa.

– Koskaan ei oo SM-rallissa ollu näin paljon katsojia kuin nyt! Toni Gardemeister puolestaan twiittasi.

Koskaan ei oo SM rallissa ollu näin paljon katsojia kuin nyt!!😳 Ek3 useampi tuhat??#aieirallikiinnosta #kiinnostaakunonkatsottavaa— TGardemeister/TGS (@TGardemeister) 18. helmikuuta 2017

Rovanperä johti rallia 12 sekunnilla perjantain kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Nuori jyväskyläläinen kuitenkin kärsi rengasrikon EK 3:lla ja jäi sen takia 31 sekuntia Teemu Asunmaan pohja-ajasta.

#rallism Risto Pietiläinen vaihtamassa @KalleRovanpera rengasta vaihtamassa. #rallism #ralliradio pic.twitter.com/yP8XEo2YkZ— Marko Miettinen (@miettinen) 18. helmikuuta 2017

Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa tästä.

Rovanperä ajoi 27,6 kilometrin pituiselle nelospätkälle 15 sekunnin pohjat. Hän on EK 4:n jälkeen toisena, vain kolmen sekunnin päässä kilpailua johtavasta Asunmaasta, joka voitti Tunturirallin tammikuun lopussa.

Kolmantena oleva Juha Salo on 17,2 sekunnin päässä kärjestä. Neljäntenä on Ari Vihavainen ennen Marko Mäntyä ja Tomi Tukiaista.

Lauantai-iltana päättyvässä kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?