Kalle Rovanperä, 16, sai poikkeusluvan – pääsee ajamaan rallikisoihin ilman ajokorttia!

Rallilahjakkuus Kalle Rovanperä pääsee ajamaan rallikisoja Suomessa.

Kalle Rovanperä on kilpaillut aiemmin Latvian rallisarjassa. Hänen isänsä Harri Rovanperä on entinen ralliammattilainen.

Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto, AKK-Motorsport, on myöntänyt Kalle Rovanperälle poikkeusluvan. Rovanperälle on annettu oikeus osallistua Suomessa AKK:n kilpailuluvalla järjestettäviin rallikilpailuihin.

Rovanperä saa ajaa kisoissa R5-luokan autolla, kun normaalisti nuortenluokkalaiset ajavat kilpaa V1600-luokan autoilla.

Toistaiseksi voimassa olevan oikeuden perusteella Rovanperä voi osallistua esimerkiksi SM-sarjan osakilpailuihin ja kansallisiin ralleihin.

AKK:n hallitus hyväksyi Rovanperän poikkeuslupahakemuksen harkinnan jälkeen. Hallitus kuuli ennen päätöksen tekoa lajiryhmänsä ja asiantuntijoidensa näkemyksiä.

– Rovanperän kuljettajanuraa jo monen vuoden ajalta tarkasti seurattuamme, haluamme tässä kohtaa olla tukemassa hänen nousujohteista kehitystään, emme kehityksen jarruttavana tekijänä, AKK:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari sanoi tiedotteessa.

– Päätöksen myötä toivotamme Kallelle onnea ja onnistumisia alkaneelle rallikaudelle ja jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan hänen uransa etenemistä koko kansainvälisen ralliyhteisön kanssa.

Ratin takana vain erikoiskokeilla

Lokakuussa 17 vuotta täyttävä Rovanperä oli AKK:n päätöksestä yllättynyt.

– Nyt sitten aletaan suunnitella, mihin seuraavaksi suunnataan, summasi iloinen nuorukainen tunnelmiaan ja lähikuukausien suunnitelmiaan.

Kalle Rovanperän isä Harri Rovanperä on entinen ralliammattilainen.

– Tämä on hieno kädenojennus ja huomiointi Kallelle ja olemme siitä hyvin kiitollisia. Nyt hän pääsee ajamaan kotimaassa, kotimaan teitä, mikä on tärkeää kehityksen kannalta, isä-Rovanperä sanoi.

Nuorempi Rovanperä kilpailee tällä hetkellä Latvian lisenssillä, joten hän ei pysty keräämään kisoissa SM-pisteitä.

Rovanperä, 16, pääsee ajamaan autoaan kilpailuissa vain erikoiskoeosuuksilla – siirtymäosuuksilla kuljettajalla on oltava Suomen lain mukaisesti voimassa oleva ajokortti, joten tuolloin ratin takana tullaan näkemään Rovanperän kartturi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?