Ralli

Eihän sen näin pitänyt mennä: Latvala vei Lapilta kisat!

Julkaistu:

MM-ralli
Lahjakas ja erittäin nopea Esapekka Lappi pääsi Toyotan WRC-talliin, mutta ei tiedä, koska saa ajaa seuraavan rallinsa.
Toyotan rallitallin ensi kauden kuljettajat ovat Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi. Heistä vain Latvala ja Hänninen ajavat täyden MM-sarjan. Yllä olevalla videolla esitellään Toyotan uutta ralliautoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kaavaili Lapille ensi kaudeksi täyttä MM-sarjaa Hännisen tallikaverina.

Sitten Volkswagen päätti vetäytyä MM-ralleista, ja saksalaistallin kuljettajakolmikosta myös Latvalan oli lähdettävä haeskelemaan uutta työnantajaa managerinsa Timo Jouhkin erinomaisilla neuvottelutaidoilla.

Rallin supertähti Sebastien Ogier päätti siirtyä M-Sportin Fordin rattiin, joten Mäkinen otti Latvalan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päätös tarkoitti sitä, että lahjakkuutensa ja nopeutensa jo monesti osoittanut Lappi ei nyt tiedä, milloin hän pääsee ajamaan seuraavan kilpailunsa. Samanlaisessa tilanteessa hän oli välillä myös edellisessä tallissaan Skodalla.

– Ei voi mitään, Toyotan kolmoskuskiksi pudonnut Lappi tokaisi Ilta-Sanomille.

Tänä vuonna WRC2-luokan MM-tittelin voittanut Lappi ei ole ajanut vielä puolta metriäkään minkäänlaisella WRC-autolla.

– En tiedä kyllä yhtään, että miten tässä pidetään kisatuntumaa yllä. Lauantaina pitäisi päästä ajamaan Toyotalla ensimmäisen kerran, mutta ne ovat vain lähinnä rajoitin- ja sensoritestejä, ei mitään sen isompaa.

Tommi Mäkinen on puhunut, että kolmas Toyota tulisi MM-ralleihin ja nimenomaan Lapin ajettavaksi jossain vaiheessa ensi keväänä.

– Ei ole ollut vielä mitään puhetta kisoista. On sanottu, että testikuskina ollaan. Valitettavasti näin se on, Lappi harmitteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt