Katalonian rallissa synkkä suomalaispäivä - Ralli - Ilta-Sanomat

Katalonian rallissa synkkä suomalaispäivä

Jari-Matti Latvalan lento Katalonian MM-rallissa päättyi erikoiskokeella viisi. Suomalainen jäi reitille, kun auton etujousitus petti.

Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään.

14.10.2016 17:00

Jari-Matti Latvala hurjasteli nopeimmat ajat erikoiskokeille kolme ja neljä, ja ilmoittautui mukaan voittotaisteluun. Laulu loppui kuitenkin heti päivätauon jälkeen. Volkswagen jäi viidennelle erikoiskokeelle.

Sosiaalisessa mediassa leviävän videon perusteella auton etujousitus on pettänyt oikealta puolelta. Latvala oli keskeytyshetkellään kolmantena.

Rallin kärkeen on noussut isäntämaan Dani Sordo. Hyundai-kuski johtaa sateen murjomaa kilpailua nyt kuuden erikoiskokeen jälkeen 11,8 erolla Volkswagenin Sebastien Ogieriin.

– Erittäin vaikeaa ja liukasta. Aivan uskomattomat olosuhteet. Mutta aika oli hyvä. Auto toimi täydellisesti, Sordo iloitsi.

Voittotaistelu käy tiukkana, sillä Andreas Mikkelsen on 17,6, Hayden Paddon 19,0 ja Thierry Neuville 20,1 sekunnin päässä Sordosta.

Latvalan keskeytys ei jäänyt ainoaksi suomalaiseksi jobinpostiksi perjantaina. WRC2-luokan maailmanmestaruutta tavoitellut Teemu Suninen joutui keskeyttämään moottorivaurion vuoksi neljännellä erikoiskokeella. Mikäli Suninen ei pysty jatkamaan kilpailussa lauantaina, hän menettää mahdollisuuden mestaruuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?