Ralli

Hirvonen lähellä Hyundai-siirtoa

Julkaistu:

Hyundai palaa ensi kaudella rallin MM-sarjaan, ja ainakin tallin toista autoa ajaa erittäin todennäköisesti suomalaiskuljettaja.

Juho Hänninen on tehnyt hyvää työtä Hyundain testikuljettajana, mutta myös Mikko Hirvonen on kiinnostunut ajopaikasta uudessa WRC-tallissa.

- Vielä ei tiedetä, olisiko Hyundai oikea ratkaisu, koska kaikista osa-alueista ei ole varmaa tietoa, mutta alustavia keskusteluja on käyty, Hirvosen manageri Timo Jouhki myönsi IS:lle.

Hirvosen nykyinen talli Citroën jatkaa MM-ralleissa ainakin vielä ensi vuoden. Citroën on kuitenkin jo alkanut siirtää voimavaroja rata-autoilun WTCC-sarjaan, jonne se on menossa Sebastien Loebin kanssa.

- Pitkällä tähtäimellä Hyundai on ilman muuta parempi vaihtoehto kuin Citroën. Toki Mikko voisi vielä ajaa yhden vuoden Citroënilla tai Fordilla ja hypätä sitten vähän valmiimpaan Hyundaihin 2015. En kuitenkaan sano, että se on vaihtoehto, johon välttämättä pyritään, Jouhki kertoi.

Hirvosen siirtyminen Hyundaille olisi takaisku Hänniselle.

- Onhan se ymmärrettävää, että neuvottelevat. En ota siitä mitään stressiä, Ranskasta tavoitettu Hänninen sanoi Hirvosen Hyundai-neuvotteluista.

Hyundai ei varmasti ota kahta suomalaista ajamaan täyttä MM-sarjaa, koska markkinointisyistä se ei olisi lainkaan järkevää. Korealaismerkki saattaa päätyä sellaiseen ratkaisuun, että yksi kuljettaja osallistuu jokaiseen MM-ralliin ja toisen auton ratissa nähdään kaksi tai kolme kuljettajaa.

- Rehellisesti sanottuna minulla ei oikein ole muita vaihtoehtoja kuin Hyundai. Eihän se olisi paras tilanne, jos talli tarjoaisi vain joitakin kisoja, mutta varmaan se pitäisi sitten hyväksyä, Hänninen sanoi.

Hänninen teki nuotit Ranskan MM-rallin erikoiskokeille, mutta ei osallistu kilpailuun. Rallin viime kauden Euroopan mestari tutustui reittiin, jotta se olisi tutumpi, jos hän ajaa Ranskan osakilpailun ensi vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt