Ralli

Räikkönen analysoi ralliaan: Oli paljon pumppaamista

Julkaistu:

Tasaiset erikoiskoeajat uran ensimmäisessä kilpailussa WRC-autolla lupaavat hyvää Kimi Räikkösen ralliuran jatkolle. Lauantaina päättyneen Tunturirallin lopputuloksissa hän jäi yli puoli tuntia kärkeen kisan avauspäivän ulosajon hidastamana.

- Meni ihan ok. Paljon pumppaamista ja jarrutuksia liian aikaisin, Räikkönen kertaili omaa menoaan.

Räikkönen jäi Tunturi-rallin erikoiskokeilla keskimäärin vajaan sekunnin per kilometri Dani Sordolle, joka oli nopein kaikilla pikataipaleilla. Citroenin WRC-autoja ajaneet Räikkönen ja Sordo kisasivat rallin SM-sarjan avauksessa varsinaisen kilpailun ulkopuolella.

Tunturirallin virallinen voittaja oli N-ryhmän Mitsubishilla ajanut Järviseudun Urheiluautoilijoiden Kosti Katajamäki. Hän jäi Sordolle reilut kuusi minuuttia, mutta kukisti SM-sarjalaisten taistossa toiseksi Skodalla ajaneen Tuupovaaran UA:n Jarkko Miettisen 1.08 minuutilla.

- Sordon ajoista näki, että se oli selvästi aggressiivisempaa kuin Kimillä, jolla on oma rauhallinen tapa viedä autoa. Luulen, ettei auto ollut säädöiltään vielä ihan sellainen kuin Kimi halusi, kisaa seurannut rallin ex-maailmanmestari Tommi Mäkinen arvioi.

Räikkönen menetti puoli tuntia ulosajossa perjantaina, mutta ei sortunut muihin isompiin virheisiin. Ruotsin rallia hän odottaa mielenkiinnolla.

- Menestys (rallissa) vaatii, että kokemusta pitää saada lisää. Muuten ei vauhti parane, Räikkönen arveli.

Mäkinen uskoo, että Räikkönen ottaa vauhdin suhteen askeleen eteenpäin Ruotsin rallissa.

- Kimi on siellä lähempänä Sordoa kuin mitä hän nyt oli, vaikka ne erikoiskokeet ovat Kimille uusia ja todella nopeita, Mäkinen veikkasi.

Katajamäki sinetöi voiton lauantaina, kun kolmatta perättäistä ykkössijaa Tunturirallista jahdannut Karkkilan UA:n Juha Salo putosi voittotaistosta turbovian takia lauantain etapin puolivälissä.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.