Seksiseuraa voi hyvin hakea Tinderissä suoraan, sanovat paljon deittailleet Kaisa ja Mari – naiset neuvovat, miten se kannattaa tehdä

Ihastumisia sanelevat paljolti myös aivokemia ja hormonit.

8.11.2018 19:00

Hurraa, treffikulttuuri on rentoutunut! On ollut jo jonkin aikaa, mistä lienee kiittäminen etenkin nettideittailua. Kiinnostavien ehdokkaiden kanssa voi kommunikoida kotisohvalla ja treffailukynnyskin on madaltunut.

On myös aiempaa hyväksytympää ilmaista suoraan, minkä tyyppistä suhdetta etsii.

– Jos kaipaa pelkkää seksiä, sen voi hyvin kertoa, sanoo Digideiteillä-kirjan kirjoittanut Mari Koistinen.

Seksiseuraa nettisovelluksesta on hakenut myös parikymppinen bloggaaja Kaisa Merelä.

– Mielestäni se on erittäin ok, toimivaa ja jopa kätevää, mikäli siitä kommunikoidaan selkeästi eikä toista harhaanjohtaen, Merelä sanoo.

Mikäli seksiseuraa mielii hakea, paljastavien kuvien lähettäminen ei välttämättä ole paras ajatus – eikä kovin tyylikästä. Nettideittailussakin pitää osata flirttailla ja hurmata.

– Jos paljastat kaiken ja läväytät heti vaikka tissit tiskiin tai miehillä vastaavasti sukupuolielimen, niin siitä jää kaikki se ihana flirtti pois. Kyllähän sun pitää hurmata se toinen myös, vähän viekotella. Seksiseuraa ei välttämättä tarvitse etsiä kuvalla, jossa ei ole paitaa päällä, Koistinen muistuttaa.

  • Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta koko keskustelu nettideittailuista, seksiseuran hakemisesta ja ihastumisesta.

Aitous on valttia

Hakee sitten seksiseuraa tai pysyvämpää parisuhdetta, nettiprofiiliin kannattaa laittaa itsestä laadukkaat kuvat, mieluiten useampi kuin yksi.

– Aitous, rentous ja hyväntuulisuus on ainakin minulle tärkeää. Hymyillä kyllä saa. Tosi monet suomalaiset miehet ovat kauhean vakavia profiilikuvissa, Koistinen sanoo.

Kuvilla voi myös kertoa tarinoita ja asioita itsestä.

– En juurikaan katso, minkä näköinen se ihminen on, vaikka totta kai sillä on vähän väliä. Minua kiinnostaa, mitkä kuvat se on valinnut ja miksi se on kuvat valinnut ja mitä se kertoo itsestään. Siellä on niin paljon piilomerkityksiä nähtävissä, Kaisa Merelä sanoo.

Kaisa Merelä ei katso ensimmäiseksi ulkonäköä.

– Minua miellyttävät itsevarmat, omanarvontuntoiset sekä kypsän maskuliiniset, naisia ja naiseutta jumaloivat miehet. Kyky sanoittaa omia ajatuksia ja tunteita rehellisesti sekä kyky vastaanottaa nainen koko pakettina on myös erittäin tärkeää.

Mari Koistiseen vetoavat usein miehet, jotka vaikuttavat elämän eri puolista kiinnostuneilta, fiksuilta, avarakatseisilta ja hyväntuulisilta.

– Hyvät kommunikointitaidot, kulttuuriharrastukset, omassa arjessaan viihtyminen ja pyöräily ovat plussaa. Koska itselleni esimerkiksi ekologiset arvot ovat tärkeitä, karsiutuvat pois ne, joita maailmanparannus ei kiinnosta: jos kasvisruoan syönti ärsyttää tai joka vuosi pitää päästä tekemään monta lomamatkaa lentäen, ei oletettavasti ole minulle sopiva tyyppi. Tietysti ulkonäölläkin on merkitystä, mutta sen suhteen minulla ei ole mitään tiettyä miestyyppiä.

Kipinöitä ilmassa

– Mielestäni parhaat treffit syntyvät tunnelmasta. Siitä, että on sopivasti kipinöintiä ilmassa ja juttu luistaa niin hyvin, ettei malttaisi lopettaa treffejä. On siis sopivasti hauskaa, nokkelaa ja flirttailevaa. Paikalla tai tekemisellä ei oikeastaan ole väliä.

Parhaimmilta treffeiltä poistuu hymy huulilla ja niistä jää fiilis, että haluaa tavata treffikumppaninsa pian uudelleen.

– Toki joku pieni asia voi ilahduttaa: mies on tuonut kävelytreffeille suklaapatukat tai peräti termarikahvit korvapuustien kera, Koistinen sanoo.

Mitkään Koistisen treffit eivät ole hänen mukaansa menneet suoranaisesti pieleen.

– Monta kertaa on tietysti käynyt niin, että juttu ei oikein luista eikä mitään vetovoimaa ole puolin eikä toisin. Kiusallisinta on ollut silloin, jos toinen on selvästi ollut minusta kiinnostunut, mutta minä en ole ollut hänestä. Toinen jo pohtii, mitä voitaisiin tehdä seuraavalla tapaamisella, kun itse mietin, että en halua sitä toista tapaamista ja miten sen nyt saisin ilmaistua loukkaamatta toista.

Sitä oikeanlaista kemiaa

Kaisa Merelän mukaan hänen parhailla treffeillään kemia on syttynyt heti. Se ei ole itsestään selvää. Verkkoviestittely voi ohjata tunteita ja ihastumista.

– Jos ollaan paljon ja pitkään chattailtu ja keskusteltu, ollaan luotu illuusioita. Sitten kun tavataan livenä, se kuva, mikä ollaan omassa päässä luotu ei toteudukaan. Se jopa estää ihastumista, sanoo lääkäri Emilia Vuorisalmi.

Emilia Vuorisalmi puhuu rakkaudesta ja rakastumisesta myös Emilia ja arjen kemiaa -podcastissaan.

Vuorisalmen mukaan kiinnostuksen heräämistä ja toiseen ihmiseen ihastumista ohjaavat voimakkaasti myös aivokemia ja hormonit.

Vuorisalmi laatinut testin, jossa voi selvittää, ohjaako omaa toimintaa mahdollisesti enemmän serotoniini vai dopamiini. Ne ovat aivojen välittäjäaineita.

Ihastuminen vaatii siis monessa mielessä sitä, että ollaan myös kasvokkain. Joskus ihastuminen voi tapahtua nopeastikin.

– Ensimmäisenä iltana kun tavattiin, meillä oli lyhyt keskustelu, noin kymmenen minuuttia kun käveltiin samaan suuntaan. Tuli voimakas tunne, että haluan jatkaa tätä, Vuorisalmi kertoo oman puolisonsa tapaamisesta.

  • Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta koko keskustelu nettideittailuista, seksiseuran hakemisesta ja ihastumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?