Putous-voittaja paljasti: Näin voittajahahmo syntyi

Julkaistu: , Päivitetty:

Armi Toivasen hahmo voitti Putous-sketsihahmokilpailun lauantaina.
Armi Toivasen luoma Leena Hefner o.s. Herppeenluoma nousi alkuvuoden aikana suomalaisten tietouteen neuroottisena floridalaisena.

Toivanen kertoi Ylen Aamu-Tv:ssä hahmon syntymisestä. Hefnerin hahmo ei muotoutunut yhdessä yössä, vaan hahmo sai alkunsa jo muutama vuosi sitten.

- Olimme ulkomaanreissulla kaverini kanssa, kun aloin leikitellä äänellä ja asenteella. Aloin puhumaan turistiakan äänellä.

Reissulla kehitetylle hahmolle tuli käyttöä, kun Toivanen kuuli pääsevänsä mukaan Putoukseen.

- Tiesin, että haluan tehdä hahmon siitä asenteesta ja logiikasta.

Toivanen on aiemmin kertonut seuranneensa eri ihmisten maneereita. Edes omat perheenjäsenet eivät säästyneet, kun Hefnerin roolihahmo alkoi saada piirteitään.

- Hefnerin logiikka on suvun naisilta. Siinä on paljon meidän mutsia ja mummoa, Toivanen kertoi Ylen Aamu-Tv:ssä.

Hefnerin ulkoinen olemus kertoo paljon naisen asenteesta. Toivasen mukaan tyyli oli pikän harkinnan tulos.

- Halusin, että tukka sojottaa ylöspäin ja heiluu tahdissa. Sitä kautta sain myös vision, että Leenalla pitää olla päällä kasari- tai ysäriluvun vaatteita ja eläinkuosia, Toivanen kuvailee.

Hahmo nauratti suomalaisia alkuvuoden ajan. Ohjelman tekeminen ja Leenan saappaisiin astuminen olivat hienoja ja hauskoja kokemuksia myös Toivaselle.

- Mulla oli hauskaa, kun tein Leenan hahmoa. On hienoa, että muutkin nauraa sille. Kun tekee työnsä intensiivisesti ja kunnianhimoisesti, niin on kiva, että siitä tulee jotain hienoa, Toivanen kiittelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt