Suomalainen olympiamitalisti ambulanssilla sairaalaan Japanissa – ”Todella kovat kivut”

Julkaistu:

Urheilu
Mikaela Wulff koki kovia, kun aallokko pyöräytti veneen keulan kautta ympäri.
Ensi vuoden purjehduksen olympiaregatan merialueet Enoshimassa 60 kilometriä Tokiosta lounaaseen osoittivat keskiviikkona oikukkuutensa ja vaativuutensa tylyllä tavalla.

Olympiamitalisti Mikaela Wulff päätyi 49er FX -luokan veneestään lopulta ambulanssilla sairaalaan, kun 10 sekuntimetrin voimalla puhaltanut tuuli ja voimakas aallokko tarttuivat alukseen rajusti.

Wulffin ja Noora Ruskolan 49er FX teki niin kutsutun nosediven eli meni kärrynpyörällä keulan kautta ympäri. Wulff rysähti hurjalla voimalla selälleen veneen pohjalle. Wulff kiidätettiin rannasta ambulanssilla sairaalaan ja röntgenkuviin, ja maailmancupin osakilpailu on hänen osaltaan ohi.

– Minulla on yhä todella kovat kivut, etenkin vasemmassa kyljessä. Onneksi röntgenissä ei löytynyt murtumia. Mutta en todellakaan ole purjehduskunnossa, Wulff kertoi maajoukkueen tiedotteessa.

Myös osa muista suomalaisista venekunnista kaatui hurjassa aallokossa. Keskiviikon olot ja jo aiemmat kokemukset Enoshiman vesiltä lupaavat ensi kesäksi vähintään värikästä olympiaregattaa. Enoshiman maailmancupiin osallistuu seitsemän suomalaisvenekuntaa.

Mikaela Wulff, 29, saavutti 2012 Weymouthissa Match Racing -luokan olympiapronssia yhdessä Silja Lehtisen (nyk. Frost) ja Silja Kanervan kanssa. Trio voitti 2012 myös maailmanmestaruuden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt