”Sydäntäsärkevää” – purjeveneen miehistö joutui tekemään kipeän päätöksen miehen pudottua hyiseen mereen - Purjehdus - Ilta-Sanomat

”Sydäntäsärkevää” – purjeveneen miehistö joutui tekemään kipeän päätöksen miehen pudottua hyiseen mereen

Julkaistu: 27.3.2018 11:46, Päivitetty 27.3.2018 13:27

Volvo Ocean Race -kisaan osallistunut 47-vuotias purjehtija putosi veneen kannelta avomerellä.

Tragedia varjostaa nyt käynnissä olevaa Volvo Ocean Race -maailmanympäripurjehduskilpailua. Sung Hung Kai/Scallywag-joukkue kertoi Facebook-tilillään, että veneen miehistöön kuulunut John Fisher oli pudonnut veneen kannelta avomereen rajussa tuulessa.

Onnettomuus tapahtui avomerellä, noin 2 250 kilometrin päässä Kap Hornista, joka on Etelä-Amerikan eteläisin kärki. Merivesi oli turmapaikalla noin yhdeksänasteista.

– Olemme syvästi järkyttyneitä miehistömme jäsenen, John Fisherin putoamisesta kannelta, joukkue kirjoitti kertoo Facebook-tilillään.

Miehistö kertoi, että se oli taistellut merellä todella hurjissa olosuhteissa. Lopulta he joutuivat tekemään todella vaikean päätöksen.

– Miehistö teki kaikkensa Johnin pelastamiseksi, kun yritimme etsiä ja pelastaa häntä myrskyssä. Mutta nyt sääennusteiden yhä huonontuessa ja pimeyden laskeutuessa tiimi on tehnyt vaikean päätöksen kääntyä kohti 1 200 merimailin (yli 2 200 kilometriä) päässä olevaa Etelä-Amerikan rannikkoa.

– Tämä tragedia on sydäntäsärkevää, joukkue kirjoitti Facebookissa.

Purjehduskisan tiedotteessa kerrottiin, että toivo Fisherin löytymisestä on hiipumassa. Meripelastuskeskus lähetti paikalle lähimpänä olleen aluksensa, joka jatkaa etsintöjä.

Luitko jo nämä?