Suomalaispurjehtijat nappasivat maapaikan olympialaisiin: ”Nyt on tosi helpottunut olo”

Julkaistu:

Purjehdus
Suomi sai maapaikan Rion olympialaisiin 49er FX -purjehduksessa.
Suomen 49er FX -purjehtijat Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz ovat Palma de Mallorcalla varmistaneet Suomelle maapaikan Rion de Janeiron olympiakisoihin. Asiasta tiedottaa Purjehdus ja Veneily ry.

Ruskola/Cedercreutz-pari purjehti perjantaina Palman karsintalähdöissä sijat 15, 1 ja 16 ja varmisti kymmenenneltä sijalta paikan regatan lauantaiseen mitalilähtöön.


– Otimme päivällä lähtövoiton, ja sen jälkeen oli tosi hyvä fiilis. Viimeinen lähtö ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta oli ihan okei, kippari Ruskola kommentoi Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotteessa.

– Nyt on tosi helpottunut olo. Vedimme kolme karsintakilpailua, ja vihdoin saimme sen maapaikan, Cedercreutz iloitsi.

Toinen suomalaisvenekunta Sinem Kurtbay-Silja Kanerva purjehtivat sijalle 17. Kaksikko jäi vain pisteen päähän maapaikkaa niin ikään tavoitelleesta Itävallasta.

Olympiaregattaan osallistuva suomalaisvenekunta valitaan myöhemmin.

– Sekä Olympiakomitea että me panostimme tähän regattaan nimenomaan maapaikkakarsintana. Tämä ei ollut olympiaedustajakarsinta. Tiimimme ovat hyvin tasaisia, joten mietimme yhdessä Huippu-urheiluyksikön kanssa, miten Rioon lähtevä venekunta valitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius pohti tiedotteessa.

Suomalaispurjehtijoista on jo valittu Rion olympialaisiin purjelautailija Tuuli Petäjä-Siren, Laser Radial -luokassa kilpaileva Tuula Tenkanen, 470-luokan Joonas ja Niklas Lindgren sekä Finnjollissa kisaava Tapio Nirkko.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt