Niinistö kiitti puheessaan kuutta ihmistä – tällaisia ovat presidentin luottohenkilöt

rac

Julkaistu:

Presidentti Sauli Niinistö kiitteli vaalivalvojaisissaan kuutta henkilöä nimeltä.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei riehaantunut uudelleenvalinnastaan villiin voitonjuhlintaan.

Sunnuntain kiitospuheessaan oman tukiryhmänsä vaalivalvojaisissa Vanhalla ylioppilastalolla Niinistö kiitteli kampanjaan osallistuneita 17 000 ihmistä ja mainitsi nimeltä valitsijayhdistyksensä kuusi luottohenkilöään.

– Haluan kiittää valitsijayhdistyksen vetäjiä. He loivat uskoa minuun enemmän kuin minä itse, mikä ei ole vielä kovin paljon. Heikki A. Ollila, jota Piko (Pirkko-Liisa Ollila) kotona komensi, on tehnyt hienoa työtä.


– Ja sitten tietysti on meidän pieni iskuryhmä, joka on Peten (Pete Pokkinen) johdolla toiminut. Siis Sanna, Jenny ja Aino ovat pitäneet päällikkönsä Petenkin hyvin ladulla, Niinistö totesi kiitospuheessaan.


Heikki A. Ollila on Niinistön paras kaveri ja Niinistön valitsijayhdistyksen perustaja. Niinistö ja Ollila lyöttäytyivät yhteen 1987, kun heistä molemmista tuli samaan aikaan kansanedustajia. Niinistö, Ollila ja Kari Häkämies muodostivat aikanaan politiikan niin sanotun Tupu-Lupu-Hupu -ketjun.

Ollila oli kansanedustajana kaikkiaan neljä kautta ja hänet valittiin kokoomuksen puoluesihteeriksi Ville Itälän puheenjohtajakaudella.

Ollilan vaimo Pirkko-Liisa Ollila on myös pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja. Hän oli pitkään kokoomuksen naisjärjestön vetäjä, ja Ollila toimi Niinistön ja Itälän puheenjohtajakausilla kolme kautta kokoomuksen varapuheenjohtajana.

Kampanjapäällikkö Pete Pokkinen, 30, oli ennen kokoomuksen leipiin siirtymistä tovin aikaa Helsingin Sanomien toimittaja. Pokkinen oli ensin 2011 kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri. Samassa tehtävässä ovat toimineet muun muassa Jyri Häkämies ja Jan Vapaavuori.

Pokkinen siirtyi eduskuntaryhmästä elinkeinoministeri Vapaavuoren erityisavustajaksi 2012. Päämies Vapaavuoresta ei tullut kokoomuksen puheenjohtajaa ja pääministeriä, mutta tehtävään valittu Alexander Stubb otti Pokkisen omaan kabinettiinsa Lahden puoluekokouksen jälkeen 2014.

Pokkinen oli eduskuntavaalien jälkeen hetken kiinalaisfirma Huawein palveluksessa, kunnes Niinistö pyysi Pokkisen kansliaansa erityisavustajaksi. Tampereelta kotoisin oleva Pokkinen on Tapparan ja Popedan mies.

Sanna Kalinen oli Niinistön kampanjan kenttäpäällikkö. Hänen tehtävänsä oli yhteydenpito ympäri Suomea ja kampanjatilaisuuksien järjestäminen. Kalinen on ollut pitkään kokoomuksen puoluetoimistolla töissä. Kalinen oli mukana myös Niinistön edellisissä kampanjoissa. Kalinen on kokoomuksen järjestöpäällikkö.

Jenny Thuneberg oli Niinistön kampanjasihteeri, jonka rooteliin kampanjan aikana kuuluivat viestintä ja sosiaalinen media. Thuneberg on koulutukseltaan opettaja ja myös hän ollut mukana kokoomuksen toiminnassa. Kansanedustaja Kimmo Sasin avustajana aikoinaan aloittanut Thuneberg on kulkeutunut vähitellen eduskuntaryhmän kansliaan. Vaalikamppailun aikana Thuneberg valittiin kokoomuksen eduskuntaryhmän uudeksi tiedotussihteeriksi.

Aino Bergius oli neljän hengen ydintiimin toinen kampanjasihteeri, jonka tehtävänä oli hoitaa Cafe Niinistöt, huolehtia vaalimateriaaleista sekä olla mukana kenttätoiminnassa. Bergius oli porukan ainoa, jolla ei ole minkäänlaista kokoomustaustaa. Bergius on ollut mukana kasvuyritystapahtuma Slushissa eri tehtävissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt