rac

Näin Niinistön ilme muuttui, kun murskatulos paljastui – vaalit ohi sekunnissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Sunnuntain vaali-ilta oli Sauli Niinistön ylivoimaa. Tulos oli oikeastaan selvä jo sillä sekunnilla, kun ennakkoäänet tulivat. ISTV:n toimittaja Silva Laakso kuvasi tuon hetken.
Niinistön vaalivalvojaisiin Vanhalle ylioppilastalolle Helsinkiin oli kokoontunut runsaasti väkeä valtiovarainministeri Petteri Orposta (kok) lähtien. Tunnelma muuttui riehakkaaksi, kun ehdokas itse saapui valvojaisiinsa ennen kahdeksaa illalla.

Kun ennakkoäänet tulivat kello 20.01, oli ilta taputeltu. Sauli Niinistö sai 64,4 prosenttia ennakkoäänistä. Seuraavaksi eniten ääniä oli Pekka Haavistolla: 11,1 prosenttia.


Ei tulisi toista kierrosta. Vaali olisi kerralla selvä.

Niinistö kiipesi lavalle. Naisen kirkuna leikkasi ilmaa.

Katso yllä olevalta videolta, miten Niinistön ilta eteni ja miten Niinistö reagoi ennakkoääniin..

– Kiitän jo tässä vaiheessa. Ei hajoteta taloa, eikä muutoinkaan voida vielä varmasti tietää. Tämä vaalipäivä voi tuoda yllätyksiä.

– On ollut mukava vaalikampanja. Minun ei ole tarvinnut ilkeillä vastustajille. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut hyvin asioihin keskittyvä kampanja, Niinistö arvioi.

Säätytalolla Niinistö kohtasi muita kärkiehdokkaita.


Kun tulos alkoi varmistua, Niinistö piti Säätytalolla lehdistötilaisuuden kansainväliselle medialle. Hän sai venäläiset toimittajat nauramaan puhumalla myös hieman venäjää.


Niinistö kertoi puolestaan suomalaisille toimittajille, miten hän aikoi juhlia voittoa: pelaamalla huutomarjapussia vaimon ja anopin kanssa.


Vanhalle ylioppilastalolle palattuaan, Niinistö puhui jälleen kannattajilleen. Niinistön äänisaalis valmistui lukemaan 62,7%.


Juhlat oli juhlittu Vanhalla. Kun IS kysyi Niinistöltä tämän poistuessa paikalta, aikoiko hän vielä juhlia, vastaus oli lyhyt: ”En”.


Presidentti Sauli Niinistön virkaanastujaiset pidetään torstaina 1.2.2018.

Katso jutun pääkuvana olevalta videolta, miten Sauli Niinistön juhlat etenivät Vanhalla ylioppilastalolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt