rac

Kuva: Sauli Niinistön poika riemuitsi isänsä voitosta

Julkaistu: , Päivitetty:

Uudelleen presidentiksi valittu Sauli Niinistö kiitteli kampanjaväkeään vaalivalvojaisissaan. Hän hehkui myös suurta onnea. Tunnelma oli katossa.
Nyt se on varmaa. Sauli Niinistö valittiin uudelle kuusivuotiskaudelle Suomen tasavallan presidenttinä. Niinistö sai peräti 62,7 prosenttia äänistä.

Sauli Niinistö kiitteli kannattajiaan vaalivalvojaisissaan Vanhalla ylioppilastalolla.

– Onneksi olkoon teille. Ja lämmin kiitos. Samat onnittelut ja kiitokset myöskin niille 17 000:lle, jotka eri tavoin ovat olleet tukemassa minun vaalikampanjaani. Se on ollut valtavan vaikuttavaa työtä, mitä he ovat tehneet.


– Annan huikean arvon teille ja kaikille mukana olleille. Te olette hyviä, silmin nähden liikuttunut Niinistö sanoi.

Vaalivalvojaisista otetuista kuvista ilmenee myös, että tunnelma oli katossa.


– Äsken, kun olin menossa kansainvälisen lehdistön haastatteluun, niin minulta sitten vähän kyseltiin etukäteen, miten aiot vastata, jos ne kysyvät, että miltä tuntuu olla presidentti. Vastasin, että tuntuu valtavan hienolta olla hienon maan presidentti, Niinistö kertoi ja sai osakseen valtavat suosionosoitukset kannattajiltaan.


Toiseksi vaaleissa tuli vihreiden Pekka Haavisto, jonka sai äänistä 12,4 prosenttia. Kolmanneksi tuli perussuomalaisten Laura Huhtasaari 6,9 prosentilla.

Valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen kannatus on 6,2 prosenttia, keskustan Matti Vanhasen kannatus on 4,1, SDP:n Tuula Haataisen 3,3, vasemmistoliiton Merja Kyllösen 3,0 ja RKP:n Nils Torvaldsin 1,5 prosenttia.

Äänestysprosentti jäi 69,9 prosenttiin, kun puolestaan 2012 presidentinvaalissa ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti oli 72,8.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt