Sauli Niinistö kommentoi vaalivoittoaan IS:lle: Nyt minä paljastan suuren salaisuuden

rac

Julkaistu:

Ennusteiden mukaan presidentiksi valittava Sauli Niinistö on kiitollinen äänestäjilleen. Hän paljasti Ilta-Sanomille myös, miksi Lennu-koiraa ei ole nähty kampanjan aikana.
Ylen ennusteen mukaan Sauli Niinistö valitaan suoraan ensimmäisellä kierroksella presidentiksi. Sauli Niinistö hehkui tyytyväisyyttä Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Kun on varustettu tällaisella luonteella, sitten sitä pohtii, miten sitä osaa parhaiten vastata. Se on suorastaan liikuttavaa.

– Omistaudun hommaan ja teen niin paljon kuin kykenen, Niinistö sanoi.

– Tämä herättää minun sisälläni voimakkaita tuntemuksia ja minulla ne tulevat vastuunkantamisen puolelta, Niinistö lohkaisi.

Ennusteiden mukaan Niinistö saa jopa yli 60 prosenttia. Niinistön mukaan se kannustaa jatkamaan samalla poliittisella linjalla.

– En usko, että kovin merkittävästi osaankaan muuttua. Kai tämä tulos jossain määrin kannustaa jatkamaan samoilla linjoilla.

Esimerkiksi presidenttiehdokas Paavo Väyrynen onnitteli Niinistöä.

– Onnittelen häntä lämpimästä hyvästä tuloksesta, Väyrynen totesi.

Niinistö kiittelikin kilpakumppaneitaan presidenttitaisteluista. Hän pitää myös muiden kilpailijoiden ajatukset mielessään.

– Kun kilpakumppanit esittivät mielenkiintoisia näkemyksiä, pidän niitä mielessäni, Niinistö totesi.

Niinistö ei näe ainakaan toistaiseksi tarvetta sille, että Suomi hakisi puolustusliitto Naton jäsenyyttä.

– Olen puhunut näistä olosuhteista. Ei ole järkevää hakea Nato-jäsenyyttä, niin kauan kuin olot ovat tällaiset.

Niinistö kuitenkin korosti, että tilannetta on tarkkailtava koko ajan.

– Itsetarkoituksellisiin muutoksiin en aio ryhtyä. Joutuu tarkkaan seuraamaan, mitä maailmassa tapahtuu, ja mitä muutostarpeita siitä aiheutuu, Niinistö viittasi Nato-jäsenyyteen.

Niinistö intoutui myös humoristiselle tuulelle haastattelun loppupuolella. Esimerkiksi arvovaltainen New York Times -lehti kirjoitti siitä, miksei presidentin Lennu-koiraa ole nähty kampanjan aikana.

Nyt Niinistö kertoi siihen syyn. Hän kertoi myös, missä Lennu on parhaillaan.

– Lennu on kotisohvalla luultavasti Jennin sylissä ja taputtaa karvaisia tassuja. Lennu jätettiin myös joulujuhlista ja lahjajuhlista sivuun sen takia, koska musta tuntuu, että media olisi sanonut, että jaaha, hyppäsin pienen koiran harteille, Niinistö naurahti.

IS:n politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala kysyi Niinistöltä myös sitä, miten tämä aikoo juhlistaa vaalivoittoaan. Niinistö intoutui kertomaan suuren salaisuuden.

– Jos kerron oikein suuren salaisuuden.

– Kun meillä on Jennin vanhemmat vieraina, se yleensä päätyy siihen, että me pelaamme kolmestaan, eli hänen äitinsä, hän ja minä korttia.

Mitä peliä? Haapala kysyi.

– Se on huuto marjapussia, Niinistö totesi.
  • Alla olevalla videolla Sauli Niinistön koko haastattelu Säätytalolta.

Miten sinun ehdokkaasi pärjäsi ja miten omalla alueellasi äänestettiin? Katso tulokset IS:n tulospalvelussa täältä.