Presidentti Tarja Haloselta suorat sanat sdp:n ehdokkaan kyykkäyksestä: ”Eihän tämä mikään hyvä asia ole” - Presidentinvaalit 2018 - Ilta-Sanomat

Presidentti Tarja Haloselta suorat sanat sdp:n ehdokkaan kyykkäyksestä: ”Eihän tämä mikään hyvä asia ole”

Tarja Halosen mukaan tärkeintä näissä vaaleissa on, että äänestysprosentti nousisi korkeaksi.

Tarja Halosen mielestä tärkeintä näissä vaaleissa on, että äänestysprosentti nousisi korkeaksi. Hänen mielestään kaikki tasavallan presidentin haastaneet ehdokkaat osoittivat kansalaisrohkeutta lähtemällä kisaan ylivoimaisena pidettyä Niinistöä vastaan.

28.1.2018 21:17

Demareiden presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen vaalivalvojaisiin sunnuntai-iltana saapunut presidentti Tarja Halonen sanoi ennakkoäänien julkistuksen jälkeen, ettei vaalitulosta voi pitää yllättävänä.

Istuva presidentti Sauli Niinistö sai murskaavat luvut, ja demarien Haatainen vain 3,5 prosenttia ennakkoäänistä.

Halosen mukaan tärkeintä näissä vaaleissa on, että äänestysprosentti nousisi korkeaksi. Hänen mielestään kaikki tasavallan presidentin haastaneet ehdokkaat osoittivat kansalaisrohkeutta lähtemällä kisaan ylivoimaisena pidettyä Niinistöä vastaan.

– Ehdokkaat ovat tehneet vakavaa työtä ja pyrkineet siihen, etteivät nämä olisi välivaalit.

Haatainen on tekemässä kyseenalaista ennätystä. Viime vaaleissa demarien ehdokas Paavo Lipponen jäi vain 6,7 prosentin kannatukseen, mikä oli puolueen ehdokkaan siihen asti surkein presidentinvaalitulos. Ääntenlaskennan ollessa vielä kesken Haatainen on jäämässä alle neljän prosentin kannatukseen.

– Eihän se mikään hyvä asia ole. Minulta on kysytty, miksi sdp:llä on niin kaukana viimeinen vaalivoitto [Halonen voitti presidentinvaalit viimeksi 2006]. Ihan vakavasti sanottuna se on muilla puolueilla vielä kauempana, Halonen kuittasi.

  • Alla olevalla videolla Tuula Haataisen haastattelu.

Miten sinun ehdokkaasi pärjäsi ja miten omalla alueellasi äänestettiin? Katso tulokset IS:n tulospalvelussa täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?