Kommentti: Niinistö menossa läpi ensimmäisellä kierroksella – Vanhasen surkea tulos aiheuttaa päänvaivaa Sipilälle

Julkaistu:

Sauli Niinistön ylivoima on ennakkoäänissä historiallisen musertava. Kolmospaikasta kisataan vielä tiukasti, kirjoittaa toimituspäällikkö Timo Paunonen.
Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö on tekemässä historiaa: ennakkoäänien perusteella hän menee läpi jo ensimmäisellä kierroksella – ylivoimaisella äänimäärällä.

Sauli Niinistön musertavan ennakkoääniprosentin (64,4) ohella kannattaa katsoa muiden ehdokkaiden lukemia. Pekka Haavisto (11,2) on kakkonen, mutta kolmospaikasta on kova kisa Paavo Väyrysen (6,0) ja Laura Huhtasaaren (ps) (6,0) välillä. Erityisen mielenkiintoiselta näyttää taistelupari Paavo Väyrysen ja Matti Vanhasen (4,5) (kesk) tilanne.

Matti Vanhanen ehti julistaa ennen ennakkoäänien julkistamista, että Paavo Väyrynen ei ole syönyt hänen ääniään.

Ne ovat menneet Sauli Niinistölle. Keskustan rämpiminen presidentinvaaleissa hakee vertaistaan. Vanhanen ei haastanut Väyrystä missään vaiheessa. Hurjinta on se, että Vanhanen ikään kuin pitää hyvänä, että äänet luisuvat kilpailijalle eli Niinistölle. Muulla ei ole väliä kunhan Väyrysestä ei tule keskustalle uhkaa.

Voiko enää enempää kampanjaansa munia, ennen tulosiltaa ja sen aikana.

Väyrynen nimittäin on keskustan uhka, ja iso sellainen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ehti ennen vaaleja jopa sitoa jatkonsa Vanhasen menestykseen. Ennakkoäänien perusteella Sipilä on ahdingossa, jos hän joutuu tällä tuloksella arvioimaan jatkoaan. Ainahan kaiken voi selittää oikein päin, mutta voiko tätä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt