Yksi Pekka Haaviston vakio-ostos saa Antonio-puolison hermostumaan

rac

Julkaistu:

Presidentinvaalit 2018
Pekka Haavisto ei ole onnistunut käännyttämään puolisoaan Nexar Antonio Floresia kasvissyöjäksi.
Ennen viime presidentinvaaleja Pekka Haavisto (vihr) joutui hetkeksi median silmätikuksi. Lehdet kirjoittivat juttuja, joissa kyseenalaistettiin Haaviston kasvisruokavalio: hänet oli nähty ruokakaupan kassalla laskemassa liukuhihnalle liha- ja kanapaketteja.

Presidenttiehdokkaan puoliso Nexar Antonio Flores tuntee vieläkin syyllisyyttä.

– Pekka osti sen lihan minulle, pyysin sitä häneltä.

Antonioa Haavisto ei ole koskaan saanut taivuteltua kasvisruokavaliolle. Haavisto itse taas on lihan suhteen ehdoton. Kun Antonio ensitreffeillä vei hänet paikalliseen bogotalaiseen liharavintolaan, oli Pekan tilaamaan kasviskeittoon eksynyt vahingossa muutama lihanpala, jotka Antonio tarjoutui noukkimaan itse pois.

– Mutta Pekka ei voinut sitä syödä, koska keitto oli jo koskettanut lihaa. Hän tilasi sitten vain salaatin.


Kasvisruoan lisäksi Haavistolle on tärkeää, että ruoka on kotimaista ja luonnonmukaista.

– Minulla menee joskus hermo, kun kysyn, että paljonko se oikein maksoi. Yhdestä luomukurkusta 2,5 euroa. Yhdestä kurkusta!

– Aluksi ihmettelin sitä kaikkea. Että mikä tämä vapaan kanan juttukin oli. Meidän pihassamme Equadorissa kaikki kanat ovat vapaita, ne tulivat ja söivät ihan mitä haluavat.

Nykyään Antonio kertoo kuitenkin ymmärtävänsä, miksi joku haluaa elää kasvisruoalla. Hän kertoo oppineensa Haavistolta myös kierrätyksestä, jonka suhteen tämä on erityisen tarkka. Välillä Antonio saa jälkikäteen palautetta roskien huolimattomasta lajittelusta.

– Hän säästää pulloja joskus vähän liikaakin. Autotalli on välillä ihan täynnä, hän levittää käsiään.


Toinen erikoisuus, johon hän on joutunut Haaviston kanssa tottumaan on se, miten paljon hän polttaa kynttilöitä. Equadorissa ne sytytetään vain, kun joku kuolee.

Antonio myöntää, ettei ollut kovin innostunut, kun Haavisto kysyi hänen mielipidettään asettumisestaan ehdolle tulevissa presidentinvaaleissa.

– Pekan mukaan siinä ei kuitenkaan ole vain voittamisesta kyse, hänelle on myös tärkeää puhua omista arvoistaan.

Niitä ovat ympäristön lisäksi tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Siviilipalveluksen käynyt ja ympäri maailmaa rauhantyötä tehnyt Haavisto keskustelee mielellään myös rauhasta.

Sovittelijan roolin hän saa Antonion mukaan useimmiten myös parisuhteessa. Välttääkseen riidan Haavisto lähtee kävelylle ja takaisin tullessaan hänellä on usein mukanaan kukkia tai Dallas-pulla, joista Antonio pitää erityisesti. Siinä välissä Antoniokin on ehtinyt rauhoittua.

Haaviston kanssa hän kertookin oppineensa riitatilanteissa hengittämään pari kertaa ennen asioiden ääneen sanomista. Haavisto on hänen mukaansa lähes mahdoton saada suuttumaan.

Riidan sanotaan toisaalta myös puhdistavan parisuhdetta. Kaipaako Antonio joskus kunnon riitaa?

– Aikaisemmin kyllä, mutta nykyään en enää. Halusin vain riidellä kiukun kanssa.

Alla voit tehdä IS:n vaalikoneen. Jos vaalikone ei näy, voit tehdä sen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt