Lue Ilta-Sanomien kommentoiva seuranta Ylen viimeisestä tentistä: ”Kun nyt joku löytäisi oikeat lääkkeet”

Julkaistu:

Presidenttiehdokkaat kokoontuivat torstai-iltana viimeiseen yhteistenttiin Ylelle. Tästä jutusta voit lukea Ilta-Sanomien kommentoivan seurannan tentin käänteistä. Nyt oli ehdokkaiden viimeinen hetki loistaa!
Ylen tentin käänteitä seurattiin hetki hetkeltä -seurannassa täällä. Tässä artikkelissa on Ilta-Sanomien kommentoiva seuranta, jossa ehdokkaiden onnistumista arvioivat Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Timo Paunonen ja erikoistoimittaja Seppo Varjus.

Päätapahtumat

Taitavat nähdä painajaisia toisistaan vielä kuukausikaupalla. Aika heviä tuollainen tenttirumba. Muistakaa silti tosiaan äänestää. Kyllä nämä ovat sen ansainneet. Öitä.

Se oli siinä. Kiitos! Ja sunnuntaina sitten äänestämään!

Torvalds tuntuu ihan fyysisesti väsyneeltä.

Epäilemättä!

Joo, eiköhän Väyrynen silloinkin ole mukana.

Vanhasen suuri Väyrysen kampitus jäi taas näkemättä; ehkä kuuden vuoden päästä!

Niinistö, Huhtasaari ja Haatainen tasavahvoja. Haatainen parantunut tahtiaan porukasta ehkä eniten. Niinistö kärsii roolistaan; joutuu puolustamaan hallitusta ja Suomen ulkopolitiikan ratkaisuja, mutta tekee sen kyllä hyvin. Kyllönen ja Torvalds taas vaikeuksissa, kuten kaikissa muissakin tenteissä. Kyllönen piilotti turhaan murteensa: olisi ollut kiva piristysruiske.

Väyrysen ja Vanhasen sekä toisaalta Väyrysen ja Huhtasaaren kaksinkamppailut vaalin kiintoisin anti. Eiköhän Haavisto sen kakkospaikan ota. Kakkoskierrosta kyllä epäilen.

Tentti alkaa lähestyä loppuaan. Haavisto ja Väyrynen onnistuivat parhaiten. Haavisto oli rentoutunut, koska gallupeissa hyvät luvut. Väyrynen aika varma. Taitaa viedä keskustalaisten äänet Vanhaselta.

Ja Niinistö suuttui kuin kunnon kunnallispoliitikko. Ei sellainen selkärangasta lähde.

Torvalds kaivoi Salon, Niinistön kotikaupungin, ongelmat esiin syrjäytymisessä. Olikohan mietitty! Viestintäkonsultin viimeinen veto, tosin aika epätoivoinen.

Toi alueongelma, syrjäseutujen kuolema, josta Vanhanen puhuu, on kyllä ihan oikea.

Viime gallupeissa se 12-14 prossaa on alkanut tuntua aika varmalta. Helpottaa Haaviston paineita.

Haavisto parantaa tahtiaan, hyvä, punnittu puheenvuoro nuorison ahdingosta. Onko Pekka löytämässä itsensä - kalkkiviivoilla?

Kun nyt joku löytäisi oikeat lääkkeet. Tässä tentissä ne ovat vähissä. Mutta kyllä tämä tietty Haataisen kotikentää on.

Haatainen on nyt omalla vahvuusalueellaan; nuorten syrjäytyminen. Sdp hoitaa ilmeisesti tämänkin asian. Tosin tuloeroja on kasvatettu myös demaripuolueen hallitustaipaleella aika rajustikin. Kyllönen ei nyt tässäkään löydä oikeita lääkkeitä, helppoa yhtyä hänen toteamukseensa: ulkona kuin lumiukko.

Nyt Väyrysen perhekoti puri.

Tuskin on, siinä on paljon muitakin asioita, joilla ei talouden kanssa ole mitään tekemistä.

Nuorten syrjäytyminen tuntuu kelpaavan vaaliteemaksi kaikille. Talouskasvu hoitaa synkän kehityksen, Vanhasen mielestä. Onkohan näin?

Nämä Torvaldsin talousteoriat pyörivät välillä tieteiskirjallisuuden rajoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt